Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

Hermitage

Academie Lezing 14 februari: ‘Hollanders in de Hermitage’

Start: 14 februari 2018 om 20.00 uur.

Prijs: €12.50 voor 1 lessen.

De les wordt gegeven door in atelier het Groene Huis.

Tentoonstellingslezing door Krzysztof Dobrowolski-Onclin

 

In deze Academie Lezing bereidt Krzysztof Dobrowolski-Onclin je voor op een bezoek aan de Hermitage, waar tot eind mei de expositie ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’ te zien is. Centraal staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17e eeuw, waaronder schilderijen van Rembrandt, Hals en Potter.

Wie is Flora?

Op deze leerzame woensdagavond in Laren schetst Krzysztof Dobrowolski-Onclin de wijze waarop de collectie ontstond. Ook haalt hij Nederlandse werken uit de Russische Hermitage aan, die níet naar de expositie aan de Amstel zijn verscheept. Daarnaast plaatst hij schilderijen uit de tentoonstelling in hun context door vergelijkingen te maken met kunst uit andere musea.

 

Maar je leert nog veel meer. Zoals over het meisje Flora, het onderwerp van één van de zes schilderijen van Rembrandt op de tentoonstelling. Wie was dit meisje? En wie stond er model voor de echte Flora?

 

De Hermitage

De Hermitage in Sint-Petersburg bezit één van de grootste collecties kunst uit de Gouden Eeuw buiten Nederland. De Russische collectie begon als keizerlijke verzameling onder tsaar Peter I de Grote die Nederland twee keer bezocht, in 1697 en in 1717. Het was echter vooral tsarina Catharina II de Grote die de Hermitage heeft geschapen. Zij kocht hele collecties aan en verwierf duizenden werken.

 

Over de spreker:

Krzysztof Dobrowolski-Onclin studeerde cum laude af in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en studeerde aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau. Sinds 2006 geeft hij cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis.

Academie Lezing

De Gooise Academie verzorgt maandelijks een inspirerende lezing voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Laat je inspireren door gerenommeerde kunstkenners, onder het genot van een hapje en een drankje. Een uniek avondje uit in Laren!

 

De lezing op woensdagavond 14 februari is van 20.00 tot 21.30 uur in atelier ‘Het Groene Huis’.

 

Tip: 14 februari is het valentijnsdag…

Inschrijven

38 beschikbaar
Academie Lezing woensdag 14 februari: Hollanders in de Hermitage12.50

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Er zijn geen plaatsen meer voor deze cursus. Wij adviseren je om contact op te nemen met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 10:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: