Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
lezing-artelicious

Academie lezing Artelicious: start van ons 40ste cursusjaar

Start: zondagmiddag 16 september van 15.00 tot 17.00 uur

Prijs: Gratis voor lessen.

De les wordt gegeven door in atelier het Groene Huis.

Op zondagmiddag 16 september organiseren wij een bijzondere themamiddag voor cursisten en andere belangstellenden. Academie lezing ‘Artelicious’ staat in het teken van het leven, werk en kookkunst van de beroemde 19e-eeuwse kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec. Omdat we meteen de start van alweer het 40ste cursusjaar vieren, is de toegang gratis!

Artelicious; het leven van Henri de Toulouse-Lautrec

Toulouse-Lautrec is vooral bekend om zijn kleurrijke afbeeldingen van het bruisende Parijse nachtleven. Maar ook was hij een groot liefhebber van de Franse kookkunst én een meester in de keuken.

 

Deze zondagmiddag kun je genieten van een lezing door kunsthistorica Diana Kostman over Toulouse-Lautrec en zijn uitbeelding van de Moulin Rouge. Daarnaast vertelt kunsthistoricus en boekwetenschapper IJsbrand van Dijk ons alles over het rijke gastronomische verleden van de lichtstad en proef je enkele van de favoriete lekkernijen van Toulouse-Lautrec. Zowel zoet als hartig, alles gemaakt volgens authentiek recept.

40 jaar Gooise Academie

Omdat in september het 40ste cursusjaar van de Gooise Academie van start gaat nodigen we iedereen kosteloos uit voor ‘Artelicious’. Wees er snel bij!

 

Start: zondagmiddag 16 september van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur
Locatie: atelier Het Groene Huis

 

NB: kom je – zonder tegenbericht tot 1 week voorafgaand – niet naar de lezing, dan dienen we helaas 12,50 per ticket in rekening te brengen (i.v.m. inkoop en voorbereiding).

 

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: