Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
het-idee-pindakaasvloer

Academie Lezing zondagmiddag 14 januari: ‘Het idee’

Start: 14 januari 2018 om 15.00 uur.

Prijs: €12.50 voor 1 lessen.

De les wordt gegeven door in atelier het Groene Huis.

Lezing over conceptuele kunst – door Diana Kostman

In deze lezing neemt Diana Kostman je mee langs opzienbarende kunstwerken en happenings uit de 20e en 21e eeuw, waarbij het vooral draait om ‘Het idee’.

Het idee

In de kunst van de twintigste en eenentwintigste eeuw speelde het idee (of het concept) een steeds belangrijkere rol. Niet langer was alleen het technische talent van een kunstenaar van belang, maar vooral zijn vermogen om met verrassende ideeën te komen.

 

In 1917 stelde de kunstenaar Duchamp een urinoir onder de titel ‘Fountain’ tentoon, en in Nederland kennen we allemaal de ‘pindakaasvloer’ van Wim T. Schippers, een project dat hij al in 1962 bedacht.

Over de spreker:

Diana Kostman van Artemis Omnibus is gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies. In 2004 studeerde zij af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Diana geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen, van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst.

 

Lezing mét nieuwjaarsreceptie

In 2018 verzorgt De Gooise Academie maandelijks een inspirerende lezing voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Dit is de eerste van de reeks ‘Academie Lezingen’.

 

De lezing is van 15.00 tot 16.30 uur en wordt gegeven in atelier ‘Het Groene Huis’. 

Aansluitend begint om 17.00 uur onze gezellige nieuwjaarsreceptie.

 

 

Inschrijven

Er zijn geen plaatsen meer voor deze cursus. Wij adviseren je om contact op te nemen met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 10:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: