Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
academie-lezing-Van-Gogh-Japan

[Gecancelled] Academie Lezing Van Gogh en Japan

Start: woensdag 16 mei om 20.00 uur.

Prijs: €12.50 voor lessen.

De les wordt gegeven door in atelier het Groene Huis.

Van Gogh en Japan

Tentoonstellingslezing door Diana Kostman

 

 

Deze lezing gaat helaas niet door. In deze lezing word je een avond meegenomen in de fascinatie van Van Gogh voor Japan en de Japanse prentkunst. Dit maakt deze lezing de perfecte voorbereiding op een bezoek aan ‘Van Gogh en Japan’ (23 maart – 24 juni) in het Van Goghmuseum in Amsterdam.

 

Vincent van Gogh was een groot bewonderaar voor Japan in het algemeen en de Japanse prentkunst in het bijzonder. Hij bestudeerde deze kunst tot in detail, las erover en begon de prenten te verzamelen.

 

Om de Japanse prentkunst beter te begrijpen schilderde Van Gogh de voorstellingen na. Dit veranderde zijn werk ingrijpend. Hij creëerde een gedroomde visie op Japan, zonder het land ooit bezocht te hebben.

 

“Ik benijd de Japanners om die enorme helderheid die alle dingen bij hen hebben.”

(Brief aan Theo van Gogh, september 1888).

 

Over de spreker:

Diana Kostman van Artemis Omnibus is gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies. In 2004 studeerde zij af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Diana geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen, van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst.

Academie Lezing

De Gooise Academie verzorgt maandelijks een inspirerende lezing voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Laat je inspireren door gerenommeerde kunstkenners, onder het genot van een hapje en een drankje. Een uniek avondje uit in Laren!

 

De lezing op woensdagavond 16 mei is van 20.00 tot 21.30 uur in atelier ‘Het Groene Huis’.

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: