Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
liebermann

Academie Lezing woensdag 18 april: Max Liebermann

Start: Woensdag 18 april om 20.00 uur

Prijs: €12.50 voor lessen.

De les wordt gegeven door in atelier het Groene Huis.

Max Liebermann en het Duits Impressionisme

Tentoonstellingslezing door Diana Kostman

 

[Deze lezing is helaas gecancelled]

 

Van 1871 tot aan de Eerste Wereldoorlog verbleef de Duitse kunstenaar Max Liebermann regelmatig in Nederland. Hierbij deed hij ook Laren aan, waar hij zijn beroemde schilderij ‘De Vlasschuur’ schilderde.

 

Liebermann werkte ondermeer samen met de kunstenaars van de Haagse School en raakte beïnvloed door het impressionisme, een stroming die in Duitsland als typisch Frans – en daardoor verwerpelijk – werd gezien.

 

Vanaf 24 maart toont het Gemeentemuseum in Den Haag een overzichtstentoonstelling van Max Liebermann en het Duits impressionisme. In de tentoonstelling wordt een prachtig overzicht gegeven van Liebermann maar en zijn Nederlandse collega’s die hem inspireerden.

 

De lezing is de perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling. En – vanwege de band die Liebermann met Laren had – extra interessant voor Gooise kunstliefhebbers!

 

Over de spreker:

Diana Kostman van Artemis Omnibus is gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies. In 2004 studeerde zij af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Diana geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen, van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst.

 

Academie Lezing

De Gooise Academie verzorgt maandelijks een inspirerende lezing voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Laat je inspireren door gerenommeerde kunstkenners, onder het genot van een hapje en een drankje. Een uniek avondje uit in Laren!

 

De lezing op woensdagavond 18 april is van 20.00 tot 21.30 uur in atelier ‘Het Groene Huis’.

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: