brons_beeldje_Marloes_van_Eerden.JPG

Alle vrijheid om te maken wat je wilt - 21MEDiO

Start: dinsdag 7 september 2021: 09:30-12:30

Prijs: €675,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Marloes Eerden in atelier Rodin / Zadkine .

Beeldhouwen is vooral doen, aan de slag gaan en proberen, kijken wat er gebeurt. Beelden maken in verschillende materialen zoals klei, boetseerwas en steen. Soms is de menselijke vorm het uitgangspunt, vaak alleen de aanzet voor een abstracter beeld. Ervaar hoe leuk het is om een idee dat in je hoofd zit, om te kunnen zetten in een schets van klei en dan te besluiten in welk materiaal je verder wil. Werk in klei, laat het bakken of gebruik het als hulpmiddel om te ontwerpen en voorstudies te maken in diverse formaten. Verander een steen in een mooi gepolijste sculptuur waar je met veel energie en geduld uren aan hebt gewerkt. Of laat je model van boetseerwas gieten in brons, met een prachtig patina. Je krijgt uitleg over het bronsgieten, ciseleren en patineren, en we kunnen een keer op excursie naar een bronsgieterij of steenhouwerij. Ook de techniek van het steenhouwen komt aan bod. Je beeld is pas klaar als het op een sokkel staat, je leert waar je op moet letten en hoe je het bevestigt. Er wordt in de lessen ook aandacht besteed aan een stukje kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing en eventueel opdrachten voor degenen die dat willen. De nadruk in deze cursus ligt op individuele begeleiding, zo krijgt iedere deelnemer de begeleiding die past bij haar/zijn niveau en wensen.

Het bronsgieten is op eigen initiatief en kosten.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • Dit is een verplicht veld.
  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over deze of een andere cursus, stuur dan een e-mail naar tekenenschilderen@gooiseacademie.nl of naar beeldhouwenboetseren@gooiseacademie.nl.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan voor tekenen/schilderen naar 035 203 1995. Voor boetseren/beeldhouwen bel je naar 035 203 1515.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: