Ingrid-Pijl-Mieke-e1491574313662-1024x641.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Boetseren en beeldhouwen - 20GNLMaO

[Deze cursus is vol].

Je kan op de wachtlijst worden geplaatst. In dit geval mail naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

We maken je attent op ons ‘Protocol Anderhalvemeter Academie’, een bijdrage om veilig aanwezig te kunnen zijn op de Academie.

Start: maandag 7 september 2020: 10:00 tot 13:00 uur

Prijs: €595,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Gabrielle Nunez Larraz in (lokaal) atelier Rodin / Zadkine .

Kernwoorden: inspiratie, model, dieren, abstract, ideeën. Attitude: verbazing, ontdekken, mislukken en daardoor lukken, verwondering, betoverd worden. Horizon verbreden: incidenteel, korte digitale presentaties over de kunsten van toen en nu. Waar komt het vandaan en waar gaan we naar toe?

Lees verder over de sfeer in de cursus, waardoor je met plezier aan de slag kunt:

Boetseren en beeldhouwen op de maandagochtend is altijd spannend en gezellig. Zowel gevorderden als beginners werken geconcentreerd aan hun beelden.

Besprekingen zijn een onderdeel van de les, immers je leert veel door naar elkaars werk te kijken en er over te praten. Soms gebeuren er onverwachte dingen in het werkproces.

In overleg met de groep wordt het jaar ingedeeld in thema’s. Om het vak te leren is het werken naar model een goede oefening, waardoor vormtaal, richtingen, proporties, vlakken en anatomische kennis ontwikkeld worden.

Al doende ontwikkel je je eigen beeldtaal en ontdek je wat voor soort talent je hebt. Compositorisch of plastisch? Blijf je graag in de buurt van de waarneming of abstraheer je liever?

Ook is het belangrijk om verschillende materialen en technieken te onderzoeken. Waardoor als het ware een geheugenreservoir ontstaat waar je uit kunt putten. Het materiaal dat bij een onderwerp past verhoogt de expressie. Er wordt met klei, boetseer was, steen en hout gewerkt. En alle andere materialen die van toepassing zijn.

Als je wilt hakken is het aan te raden dit in de warmere periode te doen. Als je gevorderd bent en met een half woord de aanwijzingen begrijpt is er de mogelijkheid om zelfstandig te werken.

Voor iedereen is er veel te leren.


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: