Ingrid-Pijl-Mieke-.jpg

Boetseren en beeldhouwen - 21GNLMaO

Start: maandag 6 september 2021: 09:30-12:30

Prijs: €675,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Gabrielle Nunez Larraz in atelier Rodin / Zadkine .

Kernwoorden: inspiratie, model, dieren, abstract, ideeën. Attitude: verbazing, ontdekken, mislukken en daardoor lukken, verwondering, betoverd worden. Horizon verbreden: incidenteel, korte digitale presentaties over de kunsten van toen en nu. Waar komt het vandaan en waar gaan we naar toe?

Lees verder over de sfeer in de cursus, waardoor je met plezier aan de slag kunt:

Boetseren en beeldhouwen op de maandagochtend is altijd spannend en gezellig. Zowel gevorderden als beginners werken geconcentreerd aan hun beelden.

Besprekingen zijn een onderdeel van de les, immers je leert veel door naar elkaars werk te kijken en er over te praten. Soms gebeuren er onverwachte dingen in het werkproces.

In overleg met de groep wordt het jaar ingedeeld in thema’s. Om het vak te leren is het werken naar model een goede oefening, waardoor vormtaal, richtingen, proporties, vlakken en anatomische kennis ontwikkeld worden.

Al doende ontwikkel je je eigen beeldtaal en ontdek je wat voor soort talent je hebt. Compositorisch of plastisch? Blijf je graag in de buurt van de waarneming of abstraheer je liever?

Ook is het belangrijk om verschillende materialen en technieken te onderzoeken. Waardoor als het ware een geheugenreservoir ontstaat waar je uit kunt putten. Het materiaal dat bij een onderwerp past verhoogt de expressie. Er wordt met klei, boetseer was, steen en hout gewerkt. En alle andere materialen die van toepassing zijn.

Als je wilt hakken is het aan te raden dit in de warmere periode te doen. Als je gevorderd bent en met een half woord de aanwijzingen begrijpt is er de mogelijkheid om zelfstandig te werken.

Voor iedereen is er veel te leren.

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • Dit is een verplicht veld.
  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over deze of een andere cursus, stuur dan een e-mail naar tekenenschilderen@gooiseacademie.nl of naar beeldhouwenboetseren@gooiseacademie.nl.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan voor tekenen/schilderen naar 035 203 1995. Voor boetseren/beeldhouwen bel je naar 035 203 1515.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: