Margot_Koopman_cursus
Margot Koopman Schilderen op maandagochtend
Cursus_maandagochtend_MargotKoopman
Margot_Koopman_maandagochtend_cursus_schilderen
Margot_Koopman_cursisten
Margot_Koopman_cursus
Margot Koopman Schilderen op maandagochtend
Cursus_maandagochtend_MargotKoopman
Margot_Koopman_maandagochtend_cursus_schilderen
Margot_Koopman_cursisten

Schilderen op maandagochtend - 23MKMaO

Start: maandag 11 september 2023: 09:30 - 12:30 uur

Prijs: €765,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Margot Koopman in atelier Charley Toorop .

Dertig lessen inspiratie, tips en techniek om (beter) te leren schilderen!

Wat leer je in de cursus ‘Schilderen op maandagochtend’?
We beginnen de ochtend met een korte introductie van een kunststroming, techniek of kunstenaar (en een kop koffie.) Met deze informatie als inspiratie ga je aan de slag: ieder op het eigen niveau en (meestal) met zelf meegebracht beeldmateriaal. Het is ook altijd mogelijk om verder te werken aan een bestaand werk.

In de loop van het jaar besteden we onder meer aandacht aan compositie, dieptewerking, en de mogelijkheden (en valkuilen) van het schilderen naar foto’s. Verder komen genres als portret, model, stilleven en landschap langs. Ook gaan we indien mogelijk een keer buiten schilderen, en oude meesters “kopiëren” op zaal in het museum Singer Laren.

Door verschillende stijlen en technieken uit te proberen leer je je eigen 'handschrift' verder te ontwikkelen. Met gebruik van de tips die je individueel krijgt en door bij elkaar te kijken. Aan het einde van elke les is er een nabespreking.

Wat heb je nodig in de cursus ‘Schilderen op maandagochtend’?
In deze cursus werken we vooral met acrylverf- of olieverf. Voorafgaand aan de cursus krijg je per e-mail een lijstje met aan te schaffen basismateriaal (kleuren, kwasten, papier/doek), voor de eerste les is alleen houtskool en papier voldoende.

De cursus is geschikt voor iedereen die technische tips en inspiratie kan gebruiken. Of een stap verder wil komen met schilderen. Dus ook voor diegenen die (weer) willen beginnen met schilderen.

Cursist Mieke Overhage:
" Ik heb veel geleerd, over schilders, schilderen en over mezelf, waar mijn talent ligt en waar niet. Fantastisch zoals Margot werk maakte van de les, zoals met kerst, de rollen behang van Avercamp, het trap-stilleven en nog veel meer. Er is ook een fijne sfeer onder elkaar. Heb ervan genoten."

Cursist Shari Peters:
"Ik vind Margot een hele enthousiaste en goede docent die veel aandacht besteedt aan een goede opbouw en structuur van de lessen. Ze creëert een leerzame maar warme, vriendelijke sfeer waar je op je eigen tempo je schilderstijl kan ontwikkelen."

Cursist Marjolein van Selm:
"Naast dat de lessen van Margot gezellig en leerzaam zijn voor wat betreft de kunstgeschiedenis ziet Margot ook heel goed wat je fout doet en waar nadruk op moet komen te liggen. In deze lessen leer je zodoende heel erg veel."

Meer informatie over de cursussen tekenen en schilderen

Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: