digitale_kunst.jpeg

Digitale kunst op de iPad

Start: 1 oktober van 19:30 uur tot 21:30 uur

Prijs: €125,00 voor 5 lessen

De workshop wordt gegeven door Henk Storm in atelier Rodin .

Droomde je ervan om je eigen kunstwerk op de iPad te maken? In deze workshop leer je de basisbeginselen van het uitgebreide tekenprogramma Procreate. Zo kan je iPad of iPhone je nieuwe schetsboek worden!

Werken van bekende kunstenaars gebruiken we als voorbeeld, maar ook je eigen creatief inzicht wordt aangesproken. Het is vanzelfsprekend dat je belangstelling hebt voor kunst.

Verder leer je hoe je aan de hand van foto’s of schetsen de compositie van een schilderij kunt samenstellen. Als het ware maak je dan met onderdelen uit verschillende foto’s een prachtige compositie voordat je met verf aan de slag gaat.

Het zal je verrassen hoe veel meer mogelijkheden je hebt om een origineel eigen schilderij te bedenken en hoe het je creatief inzicht zal verruimen!

Natuurlijk kan je ook op de iPad de mooiste schilderijen maken die kunnen worden geprint of als foto opgeslagen.

Tijdens de workshop wordt een link gelegd met enkele bekende schilders van vroeger en krijg je meer inzicht in de kleurtechnieken en het gebruik van kleuren.

Elke les start met theorie en uitleg over het werken met Procreate. Daarna ga je, onder begeleiding, op je eigen iPad aan de slag. Eerst tekenen, en daarna schilderen in diverse lagen.

Om je goed tijdens de lessen te kunnen begeleiden is ervoor gekozen om niet meer dan zes leerlingen per cursus aan te nemen. Je moet over een iPad met tenminste software IOS 12 en geschikt voor Procreate 4 of hoger kunnen beschikken. Procreate is voor nog geen € 10,- te downloaden in de APP Store. Een goede tekenpen (liefst Apple pencil) wordt ten zeerste aanbevolen.

De cursus bestaat uit 5 lessen: 1, 8, 15, 29 oktober en 5 november

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: