kleur_schilderen.jpeg

Kleur – Schilderen met verve! 20MBDiA

Start: Start: dinsdag 8 september 2020 van 19:30 - 22:30 uur.

Prijs: €540,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in atelier het Groene Huis .

’Een nieuwe herfst, een nieuwe cursus’, waarin we met kleur, letterlijk onze vorm (-en) vinden. Kleur staat in de schilderkunst vaak voor het zintuigelijke, sensuele, en wordt tegenover de cerebrale lijn van het tekenen gezet. Maar de kunst kan een brug slaan tussen hoofd en hart, door middel van dynamische tegenstellingen - zonder licht geen kleur en zonder donker geen vorm.

We beginnen met het maken van een paar kleine schetsen en kijken naar de rol van voorstudies in het algemeen. Iedere les komt kunstbeschouwing aan bod. Hoe hanteert een kunstenaar zijn materialen? Opzetjes kun je tekenen, maar ook losjes met kwasten maken. Denk naast verf aan: inkten (bister) of aquarelverf. Je krijgt begeleiding bij en uitleg over de vraag hoe je ruimte weergeeft op het platte vlak.

Samen gaan we op zoek naar een goede onderwerpskeuze en gebruiken bij dat onderzoek voorbeelden van grote, herkenbare thema’s uit de kunstgeschiedenis. We roepen de hulp in van onze verbeelding of werken deels natuurgetrouw. Uiteindelijk willen we dan komen tot een sterke inhoud voor jouw werk en laten die aansluiten bij een persoonlijke beeldende vorm of stijl. Dat is een zoektocht die niet altijd over rozen gaat.

We hebben wel een troef in handen, omdat we een klein beroep kunnen doen op de filosofie. De esthetica behandelt de visies die achter het kunstwerk zitten. Waarom het verschilt van een natuurlijk object of een technisch artefact, en daardoor kunst is of zou moeten zijn.

Verschillende ideeën over de oorsprong en betekenis van het beeld komen dus kort ter sprake. Jouw eigen visie ga je, door vooral veel te doen, uitwerken tot een eenheid in een wat grotere compositie. Zoals gezegd is kleur hierbij leidend, want kleuren laten zich niet vastleggen in een ultieme theorie en spreken het gevoel direct aan. Door de dialogen in de lessen, komen we tot een beter begrip van onszelf als kleurrijke mensen!

Een gedeelte van het jaar werken we gezamenlijk aan het brede thema ‘de ziel van het dier.’

Voor absolute beginners en gevorderden met gezonde geldingsdrang.

Benodigdheden eerste les: potlood, papier en materiaal waarmee je graag werkt of zou willen werken.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: