pompoen.jpeg

Kleur – Schilderen met verve! 21MBDiA1

Start: dinsdag 7 september 2021: 19:30 - 22:30 uur.

Prijs: €360,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in atelier het Groene Huis .

Kleur is het meest zintuigelijke aspect van de schilderkunst. Daar tegenover staat de meer rationele lijn van het tekenen naar de waarneming. De kunst is om een brug te slaan tussen hoofd en hart.

In de lessen kijken we naar verschillende kunstenaars. Hoe gebruiken zij hun materialen, wat voor opbouw heeft hun werk? Met deze kennis maken we zelf een paar kleine schetsen. Die kun je losjes tekenen, of als voorstudie gelijk opzetten met de kwast. De ongedwongen manier van werken helpt om thema’s te vinden die je aanspreken. Daarna ga je die uitwerken in wat grotere composities door beeldelementen te ordenen.

Uiteraard volgt er uitleg over: licht, schaduw en de weergave van ruimte op het platte vlak. Uiteindelijk komen we samen tot een sterke inhoud én ontwikkel je een persoonlijke stijl. Zoals gezegd is kleur hierbij leidend, omdat kleuren het gevoel direct aanspreken. Daarnaast gebruiken we kleurenleer bij het ordenen en mengen van kleur. Een cursus voor kleurrijke mensen die hun creativiteit het licht laten zien…

Benodigdheden 1e les: We starten met uitleg over aanschaf en gebruik van schildermateriaal. Heb je zelf al materialen, dan kun je deze meenemen.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • Dit is een verplicht veld.
  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over deze of een andere cursus, stuur dan een e-mail naar tekenenschilderen@gooiseacademie.nl of naar beeldhouwenboetseren@gooiseacademie.nl.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan voor tekenen/schilderen naar 035 203 1995. Voor boetseren/beeldhouwen bel je naar 035 203 1515.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: