Gouden kom.jpg

Kom! 20MvDZaZo

Start: 24, 25 oktober, 22 november 2020: 10:00 tot 16:00 uur

Prijs: €170,00 voor 3 lessen

De workshop wordt gegeven door Marlen van Dop in (lokaal) atelier Hamdorff / Rodin .

Van klei tot keramiek: driedaagse workshop waarin je leert opbouwen met klei, technische kennis opdoet over het proces en leert over decoreren en glazuren.

Het maken van keramiek is een ambachtelijk en technisch proces. Dat komt omdat het materiaal waarmee je werkt heel zacht en soepel is én omdat je kom of schaal uiteindelijk grote hitte in de keramiekoven moet kunnen doorstaan. Inzicht, weetjes en technieken zijn handig om tot een fraai eindproduct te komen. Deze komen aan bod.

Natuurlijk gaan we ook meteen praktisch met klei aan de gang. In de eerste twee weekend dagen maken we wat in de keramiek een ‘open vorm’ genoemd wordt; een kom of schaal. We oefenen met een paar relevante technieken in kleine opdrachten en bouwen dan de eigen gekozen open vorm handmatig op. Na het eerste weekend is er een droogperiode en wordt de kom of schaal op de academie gebakken. De derde cursusdag staat helemaal in het teken van het decoreren en afwerken van je schaal of kom. Voor pigmenten, transparant glazuur en voor ieder een goede glazuurkwast wordt door de docent gezorgd. Tot slot wordt de vorm nog een tweede keer gebakken.

Meenemen:

- Lunch (koffie/thee wordt verzorgd)

- Eigen beker

- Boetseergereedschap (houtjes/lomer). Eventueel in plaats daarvan: oud pasje, oude CD/DVD, houten pollepel, satéprikker, klein keukenmesje

- Liniaal of meetlint

- Oude krant, plastic zak (waar de vorm in past)

Materiaalkosten € 15,- te voldoen bij de docent, exclusief bakkosten.

Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: