Gouden kom.jpg

Kom! 20MvDZaZo

Start: 24, 25 oktober, 22 november 2020: 10:00 tot 16:00 uur

Prijs: €170,00 voor 3 lessen

De workshop wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Hamdorff / Rodin .

Van klei tot keramiek

In deze workshop staat keramiek centraal. Het maken van een mooi voorwerp van plastische klei dat door het bakken in de keramiekoven hard en vormvast wordt. Het maken van keramiek is een ambachtelijk - en voor een groot deel - technisch proces. Dat komt omdat je aan het werk gaat met klei die heel zacht en soepel is én omdat het voorwerp uiteindelijk grote hitte in de keramiekoven moet kunnen doorstaan. Inzicht, weetjes en technieken zijn handig om tot een fraai eindproduct te komen. Deze komen aan bod.

Daarnaast gaan we praktisch met klei aan de gang. In de eerste twee dagen van de workshop maken we wat in de keramiek een ‘open vorm’ genoemd wordt; een kom of schaal. We oefenen met een paar relevante technieken in kleine opdrachten en bouwen dan de eigen gekozen open vorm handmatig op. Na een droogperiode op de academie wordt de kom of schaal gebakken. De derde cursusdag staat in het teken van decoreren en afwerken. Tot slot wordt de open vorm een tweede keer gebakken om de gekozen decoratie vast te bakken. In verband met de omvang van de oven kan de vorm maximaal 30 cm in doorsnede worden. Het kan een idee zijn om zich vóór de workshop al een beeld te vormen van de te maken kom of schaal. Neem in dat geval afbeeldingen mee.

Meenemen:

- Lunch (koffie/thee wordt verzorgd)

- Eigen beker

- Boetseergereedschap (houtjes/lomer). Eventueel in plaats daarvan: oud pasje, oude CD/DVD, houten pollepel, satéprikker, klein keukenmesje

- Liniaal of meetlint

- Oude krant, plastic zak (waar de vorm in past)

Materiaalkosten € 15,- te voldoen bij de docent, exclusief bakkosten.

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

  • Deel deze pagina: