Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

zen-schilderen

Korte cursus ZEN-schilderen (Sumi-e)

Start: Zondagmiddag 24 maart van 13.30-16.30 uur.

Prijs: €80 voor 3 lessen.

De les wordt gegeven door Gemma Schrever in atelier het Groene Huis.

Oude techniek…

Zen-schilderen komt voort uit een oude traditie. Het werd door Zen-monniken gebruikt als een concentratietechniek. De bewegingen hielpen hen in het moment zelf te komen en om te gronden. Zen-schilderen is dan ook een methode om dichter bij jezelf te komen en je innerlijke vermogens te ontdekken.

 

… en toch modern

Omdat de monniken geloofden dat elke nuance van de natuur in de tinten van zwarte inkt weergegeven kan worden, is zwarte inkt (Sumi-e) de enige kleur die gebruikt wordt in de tekening.

 

Deze schilderwijze en de filosofie erachter, inspireerde kunstenaars met diverse achtergronden. Omdat het ons innerlijk raakt, is het een kunstvorm die de tijd overstijgt. Inmiddels is Zen-schilderen een vorm van hedendaagse kunst.

Orde en balans

Zen schilderen gaat er van uit dat elk element in de natuur correspondeert met een menselijke kwaliteit. Terwijl we schilderen ontstaat een orde en vinden we een balans tussen de volheid en de leegte, tussen het zwart en het wit.

 

In deze geconcentreerde sfeer komen vanuit zichzelf mooie beelden op, zoals bamboe en orchideeën of pruimenbloesems. De papiervellen zijn eigenlijk een weerspiegeling van onze innerlijke staat van dat moment.

 

De prijs van de cursus is exclusief 15 euro voor materiaalkosten voor de drie lessen (o.a. vellen rijstpapier en inkt). Deze 15 euro wordt in de eerste les met de docent verrekend.

 

Data: zondagmiddag 24 maart, 31 maart en 7 april.

 

Docenten: Gemma Schrever en Mathilde de Vriese

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Inschrijven

15 beschikbaar
Cursus ZEN-schilderen voorjaar 201980.00Zen-schilderen werd door ZEN-monniken gebruikt als concentratietechniek. Zen-schilderen is dan ook een methode om dichter bij jezelf te komen en je innerlijke vermogens te ontdekken.

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: