Wassily-Kandinsky kunst poster
Wassily-Kandinsky kunst poster

Kunstgeschiedenis van 1900 tot 1950 23OBDiA

Start: dinsdag 14 november 2023: 20:00 - 22:00 uur

Prijs: €92,50 voor 5 lessen

De les wordt gegeven door Odette Breijinck in atelier Charley Toorop .

Wat leer je in de cursus Kunstgeschiedenis van 1900 tot 1950?
In deze vijfdelige kunstgeschiedenis cursus leert u verschillende kunstenaars en hun stijlen kennen en te plaatsen in de tijd.

Er zijn veel kunstenaars uit de periode van 1900 tot 1950 die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de beeldende kunst en die het waard zijn om te kennen. In deze vijfdelige serie kunstgeschiedenis komen kunstenaars voorbij die ieder op hun eigen wijze een stempel zetten op de geschiedenis van de beeldende kunst. Bovendien leert u hoe zij zich tot elkaar verhouden. U maakt kennis met het expressionisme in Duitsland en Frankrijk, leert de waarde kennen van de vernieuwingen die ingezet werden door Wassily Kandinsky en Marcel Duchamp, maar ook het surrealisme wordt geduid, net als het werk van Matisse. Deze kunstenaars zijn slechts enkele voorbeelden van de vele belangrijke figuren in de beeldende kunst tussen 1900 en 1950. Ze hebben elk bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende stijlen en technieken en hebben de grenzen van de kunst verlegd.

Wat heb je nodig voor de cursus Kunstgeschiedenis van 1900 tot 1950?
Schrift en pen voor eigen notities.

Inschrijven

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: