Astrid Schrage eigen werk.jpg

Mixed media: Art Journal - 22ASDoA

Start: Diverse mogelijkheden

Prijs: €360,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Astrid Schrage in Atelier tuin Brinkhuis .

In deze cursus ga je onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen en technieken. Een Art Journal is een must-have en de basis voor deze cursus. Een Art Journal is een creatief, visueel dagboek waarin alles mag.

Hierin kun je in alle vrijheid noteren wat je aan inzichten, ideeën, mooie uitspraken of afbeeldingen tegenkomt. Vervolgens vul je die aan met eigen tekeningen, illustraties, schilderingen of collages.

Wat leer je in de cursus ‘Mixed media: Art Journal'?
Je gaat maken, creëren en experimenteren. Vanuit de vrijheid van het maken kijk je wat er nog meer kan ontstaan. Bijvoorbeeld een illustratie rondom een vlek of het maken van een kleine lino snede die je afdrukt op een zelf gecreëerde achtergrond. Je tekent en schildert verder door waar je normaal gesproken zou zijn gestopt en je maakt nieuwe combinaties.

Vanuit het proces van maken kijk je met dezelfde open blik naar je thema’s. Wat maak je en waarom? Het hoeft niet allemaal mooi te zijn. Fouten maken mag en juist vanuit de vrijheid van het ontstaan leer je kijken waar je nog meer kunt komen met je ideeën. De enige vereiste is een open houding en plezier willen maken.


Wat heb je nodig in de cursus ‘Mixed media: Art Journal'?
Teken en schilderervaring is niet nodig. We starten met een reeks kleine creatieve teken/collage opdrachten in het Art Journal en vandaar uit kun je ook op groter formaat werken.

Voor deze cursus ga je aan de slag met verschillende materialen die je zelf mag kiezen zoals: potloden, stiften, acrylverf, ecoline, houtskool, pastelkrijt, oliekrijt, wasco krijtjes, posca pennen, aquarelverf, acrylverf, glitters, oost Indische inkt, drukinkt, lino snedes, papier.

Inschrijfcode verplicht

Wij bieden op dit moment onze huidige cursisten de mogelijkheid om met voorrang in te schrijven voor de cursussen van ons nieuwe seizoen. Deze cursisten hebben van hun docent daartoe een 'inschrijfcode' ontvangen die zij hier kunnen invullen.

Vanaf zaterdag 28 mei 2022 kan iederéén zich weer inschrijven voor een van de cursussen van de Gooise Academie. We verwelkomen je graag op een van onze cursussen!

  • Deel deze pagina: