Portfolio-class-beeld-3-e1522572289738-1024x946.jpg

Portfolio Class. Bereid je voor op een toekomst in de kunst.

Start: zaterdag 14 september 2019: 13.30-16.30

Prijs: €1280,00 voor 30 lessen

De les wordt gegeven door Mentor: Peggy Ravoo in atelier het Groene Huis .

 • Ben jij een creatief talent?
 • Wil je je graag voorbereiden op een kunstacademie?
 • Wil je een opleiding voor leraar tekenen of handvaardigheid gaan doen?
 • Wil je je voorbereiden op een studie kunstgeschiedenis?
 • Wil je in het weekend serieus aan het werk met andere creatievelingen?
 • Wil je een eigen kunstportfolio opbouwen?
 • Ben je 15 jaar of ouder?

Dán is onze Portfolio Class echt iets voor jou!

Wat is de Portfolio Class?

In de Portfolio Class maak je in vier blokken van elk acht lessen kennis met de klassieke én moderne academie. Zo werk je op zaterdagen - samen met leeftijdsgenoten - aan het ontwikkelen van jouw eigen beeldtaal op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen en boetseren.

Je wordt intensief begeleid door een Academisch geschoolde mentor. Samen bespreek je - voorafgaand aan elk blok - jouw individuele leerdoelstellingen en evalueer je het vorige blok. Jouw mentor is gedurende elk blok één hele les aanwezig om de voortgang van jouw ontwikkeling met jou en je vakdocent te bespreken.

Tijdens dit jaar bezoek je samen met je groep en je mentor twee Open Dagen van kunstacademies. Zo leer je wat er bij de toelating van je wordt verwacht.

Hoe reserveer ik een plaats in de Portfolio Class?

In een persoonlijk intakegesprek bespreken we wat je motiveert om aan de Portfolio Class deel te nemen. Ook bekijken we jouw meegebrachte werk en stellen we vast wat je nog allemaal wilt leren.

We begrijpen natuurlijk dat je razend benieuwd bent of je voor de Portfolio Class wordt aangenomen, en laten je dit dan ook zo snel mogelijk na de intake weten.

Ik ben aangenomen, en dan?

We beginnen met een gezamenlijke lunch om elkaars achtergrond en motivatie te leren kennen. En dan, aan de slag!

Wat gaan we doen?

Tekenen naar model en portret (8x).

In dit blok maak je kennis met de anatomie van het menselijk lichaam. Je maakt studies en leert goed te kijken. De laatste les kun je vrij experimenteren met wat je hebt geleerd.

Boetseren naar model en portret (8x).

In deze lessen leer je het menselijk lichaam verder te verkennen, om het in 3D te kunnen vormgeven. Je werkt met verschillende materialen, als boetseerwas en klei. De eerste les maak je een aantal korte schetsen van de standen van een model. Aan het eind van de les kiezen we één stand, die je de volgende drie lessen verder uitwerkt. Daarna volg je nog vier lessen portretboetseren.

Diverse schildertechnieken: aquarel-, acryl-, en olieverf (7x).

Je maakt kennis met drie verschillende schildertechnieken. In steeds twee lessen leer je de eigenschappen van het materiaal. De laatste les van dit blok kun je vrij experimenteren.

Leren werken vanuit een geschreven opdracht (9x).

In dit afsluitende blok ga je meerdere opdrachten uitwerken. Zo kun je vertrouwd worden met de - vaak erg abstracte - opdrachten die kunstacademies je bij audities voorschotelen. Je werkt zelfstandig, maar krijgt natuurlijk de nodige feedback van je mentor en de verschillende docenten.

Presenteer je beste werk!

In de laatste les presenteer je deze uitgewerkte opdrachten aan een vakjury die jou niet eerder aan het werk heeft gezien. Zo krijg je professionele feedback op jouw werk. We sluiten feestelijk af met een tentoonstelling van de hoogtepunten uit jullie werk van dit jaar. Uiteraard zijn jullie familie en vrienden daarbij zeer welkom!

Wat kost een jaar Portfolio Class?

De Portfolio Class kost 1.280 euro (cursusjaar 2019-2020). Betaal je in één keer dan geldt bovenstaand gereduceerd tarief.

Betaling in termijnen is mogelijk in twee termijnen van elk 650 euro. De vervaldata zijn 15 augustus en 15 december.

Dit bedrag is inclusief:

 • Intakegesprek
 • Kennismakingslunch
 • 30 lessen van 3 uur met intensieve begeleiding van Academisch geschoolde vakdocenten
 • Kleine klas van maximaal 12 cursisten
 • Intensieve begeleiding door een Academisch geschoolde mentor
 • Bezoeken twee Open Dagen van kunstacademies samen met de mentor
 • Feestelijke eindpresentatie met beoordeling van het werk door een vakjury

Dit bedrag is exclusief:

 • Modellengeld
 • Materiaal (met uitzondering van gebruik van klei en gips)
 • Reiskosten naar de Open Dagen van de kunstacademies

Je mag zonder opgaaf van reden binnen twee weken na je definitieve toelating annuleren. Dit kan via administratie@gooiseacademie.nl. We storten dan je geld terug. Na deze annuleringstermijn geldt zoals gebruikelijk (voor alle termijnen) de wettelijke betalingsplicht.

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt waar we nog geen antwoord op hebben gegeven. Heb je - voor jou - specifieke vragen over de Portfolio Class? Dan kun je het beste een e-mail sturen naar de mentor van de Portfolio Class: Peggy Ravoo. Zij is bereikbaar via peggy@ravoo.nl.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
 • Deel deze pagina: