De Hydra.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Leer met Procreate schilderen op je iPad 19HSDiA2

[Deze cursus is vol].

Je kan op de wachtlijst worden geplaatst. In dit geval mail naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

We maken je attent op ons ‘Protocol Anderhalvemeter Academie’, een bijdrage om veilig aanwezig te kunnen zijn op de Academie.

Start: 22, 29 september, 6, 20, 27 oktober 2020 van 19:30 uur tot 21:30 uur

Prijs: €125,00 voor 5 lessen

De workshop wordt gegeven door Henk Storm in (lokaal) atelier Rodin .

In een workshop van vijf avonden leert kunstenaar Henk Storm je hoe je met het programma Procreate de schilderijen die je met verf wilt maken, eerst op je iPad of iPhone kunt samenstellen.
Je leert hoe je op de iPad complete schilderijen kunt maken die je daarna als foto kunt bewaren of op welk formaat dan ook kunt afdrukken.

Elke les start met theorie en uitleg over het werken met Procreate. Daarna ga je, onder begeleiding, op je eigen iPad aan het werk. Zo leer je hoe je de ruim 200 kwasten kunt gebruiken waar het programma Procreate over beschikt. Je krijgt meer inzicht in de kleurtechnieken en de harmonie die bij kleurgebruik zo belangrijk zijn.  Je leert welke kleurcombinaties je het best kunt toepassen en hoe je je Apple pencil kunt veranderen in een ware toverstaf.

Tijdens de lessen ga je zelf aan de slag en krijg je opdrachten om schilderijen en composities te maken. Je krijgt voorbeelden en ideeën aangeleverd, die je dan zelf verder uit kunt werken. De thema’s variëren van impressionisme, portretschilderen tot aan abstracte kunst.

Werken van bekende kunstenaars zoals Hockney en Andy Warhol gebruiken we als voorbeeld, maar ook je eigen creatief inzicht wordt aangesproken.

Natuurlijk gaat dit gepaard met wat leuke anekdotes over de grootmeesters. Het is de bedoeling er vijf gezellige maar vooral leerzame avonden van te maken.

Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen geven is er besloten om niet meer dan zes cursisten per workshop toe te laten.

Je iPad beschikt tenminste over software iPadOS 13.2 en is geschikt voor Procreate 5. Procreate is voor nog geen €11,- te downloaden in de APP Store. Een goede tekenpen (liefst Apple pencil) wordt ten zeerste aanbevolen.

De workshop bestaat uit 5 lessen: 22, 29 september, 6, 20, 27 oktober (13 oktober is vakantie)Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: