HenkStorm_zeilboten.jpeg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Leer met Procreate schilderen op je iPad 21HSDiA

[Deze cursus is vol].

Deze cursus is helaas vol, maar je kan op de wachtlijst worden geplaatst. Stuur in dat geval een e-mail naar Petra Smeenk cursistencontact@gooiseacademie.nl

NB: Hou er rekening mee dat onze ervaring is dat er nauwelijks cursisten afvallen. Dus wil je zeker zijn van een leuk en inspirerend creatief seizoen, schrijf je dan in voor een cursus waar nog wèl plaats is.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

Start: Dinsdag 14 september: 19:30 uur tot 21:30 uur

Prijs: €170,00 voor 5 lessen

De workshop wordt gegeven door Henk Storm in atelier het Groene Huis .

In een workshop van vijf avonden leert kunstenaar Henk Storm je hoe je met het programma Procreate de schilderijen die je met verf wilt maken, eerst op je iPad kunt samenstellen.
Je leert hoe je op de iPad complete schilderijen kunt maken die je daarna als foto kunt bewaren of op welk formaat dan ook kunt afdrukken. De cursus wordt overigens specifiek voor de iPad gegeven omdat het programma hiervoor uitgebreider is en op de iPad bovendien handzamer werkt dan op een iPhone.

Elke les start met theorie en uitleg over het werken met Procreate. Daarna ga je, onder begeleiding, op je eigen iPad aan het werk. Zo leer je hoe je de ruim 200 kwasten kunt gebruiken waar het programma Procreate over beschikt. Je krijgt meer inzicht in de kleurtechnieken en de harmonie die bij kleurgebruik zo belangrijk zijn.  Je leert welke kleurcombinaties je het best kunt toepassen en hoe je je Apple pencil kunt veranderen in een ware toverstaf.

Tijdens de lessen ga je zelf aan de slag en krijg je opdrachten om schilderijen en composities te maken. Je krijgt voorbeelden en ideeën aangeleverd, die je dan zelf verder uit kunt werken. De thema’s variëren van impressionisme, portretschilderen tot aan abstracte kunst.

Werken van bekende kunstenaars zoals Hockney en Andy Warhol gebruiken we als voorbeeld, maar ook je eigen creatief inzicht wordt aangesproken.

Natuurlijk gaat dit gepaard met wat leuke anekdotes over de grootmeesters. Het is de bedoeling er vijf gezellige maar vooral leerzame avonden van te maken.

Omdat oefenen erg belangrijk is, krijg je na iedere les wat opdrachten mee om thuis te maken. De volgende les wordt dan als eerste het huiswerk besproken. Na les drie wordt er een week pauze gehouden zodat er wat extra tijd is om opdrachten te maken. In de praktijk is gebleken dat de huiswerkopdrachten het plezier om met Procreate te werken nog verder vergroten.

Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen geven is er besloten om niet meer dan zes cursisten per workshop toe te laten.

Je iPad beschikt tenminste over software iPadOS 14 en is geschikt voor Procreate 5x. Procreate is voor nog geen €11,- te downloaden in de APP Store. Een goede tekenpen (liefst Apple pencil) wordt ten zeerste aanbevolen.

De workshop bestaat uit 5 lessen. We starten op 14 september 2021.

Data workshop:

  • Dinsdag 14 september - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 21 september - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 28 september - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 5 oktober - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 12 oktober. - 19:30 -21:30 uur
Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: