strand_henk_storm.jpeg

Leer met Procreate schilderen op je iPad 20HSDiA2

Start: Dinsdag 6 april 2021: 19:30 uur tot 21:30 uur

Prijs: €125,00 voor 5 lessen

De workshop wordt gegeven door Henk Storm in (lokaal) atelier Rodin .

In een workshop van vijf avonden leert kunstenaar Henk Storm je hoe je met het programma Procreate de schilderijen die je met verf wilt maken, eerst op je iPad kunt samenstellen.
Je leert hoe je op de iPad complete schilderijen kunt maken die je daarna als foto kunt bewaren of op welk formaat dan ook kunt afdrukken. De cursus wordt overigens specifiek voor de iPad gegeven omdat het programma hiervoor uitgebreider is en op de iPad bovendien handzamer werkt dan op een iPhone.

Elke les start met theorie en uitleg over het werken met Procreate. Daarna ga je, onder begeleiding, op je eigen iPad aan het werk. Zo leer je hoe je de ruim 200 kwasten kunt gebruiken waar het programma Procreate over beschikt. Je krijgt meer inzicht in de kleurtechnieken en de harmonie die bij kleurgebruik zo belangrijk zijn.  Je leert welke kleurcombinaties je het best kunt toepassen en hoe je je Apple pencil kunt veranderen in een ware toverstaf.

Tijdens de lessen ga je zelf aan de slag en krijg je opdrachten om schilderijen en composities te maken. Je krijgt voorbeelden en ideeën aangeleverd, die je dan zelf verder uit kunt werken. De thema’s variëren van impressionisme, portretschilderen tot aan abstracte kunst.

Werken van bekende kunstenaars zoals Hockney en Andy Warhol gebruiken we als voorbeeld, maar ook je eigen creatief inzicht wordt aangesproken.

Natuurlijk gaat dit gepaard met wat leuke anekdotes over de grootmeesters. Het is de bedoeling er vijf gezellige maar vooral leerzame avonden van te maken.

Omdat oefenen erg belangrijk is, krijg je na iedere les wat opdrachten mee om thuis te maken. De volgende les wordt dan als eerste het huiswerk besproken. Na les drie wordt er een week pauze gehouden zodat er wat extra tijd is om opdrachten te maken. In de praktijk is gebleken dat de huiswerkopdrachten het plezier om met Procreate te werken nog verder vergroten.

Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen geven is er besloten om niet meer dan zes cursisten per workshop toe te laten.

Je iPad beschikt tenminste over software iPadOS 14 en is geschikt voor Procreate 5x. Procreate is voor nog geen €11,- te downloaden in de APP Store. Een goede tekenpen (liefst Apple pencil) wordt ten zeerste aanbevolen.

De workshop bestaat uit 5 lessen. We starten op 16 april 2021.

Data workshop:

  • Dinsdag 6 april - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 13 april - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 20 april - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 11 mei - 19:30 -21:30 uur
  • Dinsdag 18 mei - 19:30 -21:30 uur


Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: