Etsen_Carine_van_Gorp.JPG

Cursus tekenen en etsen

Start: Dinsdagavond 7 januari van 19.30 tot 22.30 uur

Prijs: €265,00 voor 14 lessen

De workshop wordt gegeven door Carine van Gorp in atelier Hamdorff .

Etsen is een geweldig ambacht dat je snel onder de knie kan krijgen.
De eerste 6 lessen tekenen we met potlood en Oost-Indische inkt diverse onderwerpen naar waarneming; je krijgt daar veel begeleiding bij en je zult zien hoe snel je jezelf een betere ‘kijker’ maakt.

We gaan 8 lessen aan etsen besteden; je krast een tekening met een scherpe etsnaald direct in plastic. Omdat dit een zekere weerstand heeft, werkt het anders dan het tekenen met een potlood; maar wees niet bang, het is niet zwaar.

De gekraste lijnen houden inkt vast, daarvan maak je een afdruk onder de etspers. Je kunt het nog bewerken en dan ook weer afdrukken. Met deze techniek creëer je lijnen met een warm, fluwelig effect.

De laatste lessen maak je een aantal afdrukken die je kunt gebruiken voor hoogst persoonlijke kaarten of een mooi ingelijst werk.

Ik werk met water oplosbare inkt, dus met warm water en zeep zijn je handen zo weer schoon. Een eigen tekening, die je misschien eerder gemaakt hebt vormt je eerste uitgangspunt, maar het kan ook een (kranten-)foto zijn.

Echt een superleuke cursus vol verrassingen en veel resultaat. Dat had je nooit van jezelf gedacht!

Boven de cursusprijs moet je op ca. € 30 materiaal rekenen; voor een mobiele etspers wordt gezorgd.

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: