Resultaat_druk.jpg

Tekenen en grafische diepdruktechniek - 20CvGDiA

Start: Dinsdagavond 14 januari van 19.30 tot 22.30 uur

Prijs: €265,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Carine van Gorp in atelier Hamdorff .

Etsen is een grafische diepdruktechniek die je snel onder de knie kan krijgen.  Dat betekent dat hetgeen dieper in het materiaal ligt, wordt afgedrukt. Op de Gooise Academie werken we niet met zuren maar gebruiken we de droge naald-techniek, een schone techniek. 
De wezenlijke charme van het afdrukken ligt in het verrassingselement. Vooral bij het spontaan uitproberen is het resultaat soms nog mooier dan verwacht! Ervaring is niet nodig, wel de drive om te ontdekken. Ook voor degene die al tekent, schildert en/of houdt van grafische vormgeving, kan deze cursus een reeks van nieuwe inzichten opleveren.

De eerste 6 lessen tekenen we met potlood en Oost-Indische inkt diverse onderwerpen naar waarneming; je krijgt daar veel begeleiding bij en je zult zien hoe snel je jezelf een betere ‘kijker’ maakt.

We gaan 8 lessen aan etsen besteden; je krast een tekening met een scherpe etsnaald direct in plastic. Omdat dit een zekere weerstand heeft, werkt het anders dan het tekenen met een potlood. Met deze techniek creëer je lijnen met een warm, fluwelig effect.

De mogelijkheden in diepdruk zijn legio en het resultaat wordt pas met het afdrukken zichtbaar, maar het proces er naar toe is een beleving op zich! Van 1 tekening zijn meerdere afdrukken te maken, je kunt spelen met kleur maar ook nog iets toevoegen aan je tekening waardoor iedere afdruk anders kan zijn, een heel verrassend proces.

Je ontwikkelt tegelijkertijd een ‘grafische’ manier van anticiperen: hoe werk je in spiegelbeeld, waar moet je op letten als je laag op laag wilt drukken?

De gekraste lijnen houden inkt vast, daarvan maak je een afdruk onder de etspers. Je kunt het nog bewerken en dan ook weer afdrukken.

De laatste lessen maak je een aantal afdrukken die je kunt gebruiken voor hoogst persoonlijke kaarten of een mooi ingelijst werk.

We werken met water oplosbare inkt, dus met warm water en zeep zijn je handen zo weer schoon. Een eigen tekening, die je misschien eerder gemaakt hebt vormt je eerste uitgangspunt, maar het kan ook een (kranten-)foto zijn.

Echt een superleuke cursus vol verrassingen en veel resultaat. Dat had je nooit van jezelf gedacht! 

Carine is een zeer ervaren docente die deze cursus geschikt maakt voor zowel beginnende als gevorderde tekenaars.

Boven de cursusprijs moet je op ca. € 30 materiaal rekenen; voor een mobiele etspers wordt gezorgd.

grafischetechniek_etsen.png

Inschrijven


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: