Martijn_Bolwerk_houtskool.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Modeltekenen - De mens ontbloot - 20MBWoO2

[Deze cursus is vol].

Je kan op de wachtlijst worden geplaatst. In dit geval mail naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

We maken je attent op ons ‘Protocol Anderhalvemeter Academie’, een bijdrage om veilig aanwezig te kunnen zijn op de Academie.

Start: woensdag 20 januari 2021: 10:00 - 13:00 uur

Prijs: €280,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in (lokaal) atelier Hamdorff .

Modeltekenen is dé basis voor beeldhouwen en schilderen, maar (ook) een kunst op zich…!
Door creatief te zijn blijf je veranderen, vragen stellen en keuzes maken.
Je krijgt hier tijdens de cursus persoonlijke begeleiding bij.

Het lichaam heeft een sterk individuele vorm maar is volgens algemeen geldende wetten opgebouwd. Ook in de les, is er met name aandacht voor het ontwikkelen van jouw eigen handschrift, daarnaast komt meer algemene kennis aan bod (anatomie, proportie, emotie uitdrukken).
Elke cursist leert de mens weer te geven, in de stijl die hem/haar ligt.

In deze praktijkcursus komen vooral formele aspecten (= over de vorm) ter sprake: Licht- en schaduwwerking, lijn- en atmosfeerperspectief en andere manieren om diepte te suggereren, compositie en kleurgebruik.
Zo krijg je inzicht of iets voornamelijk lineair (op lijn/contour gericht) is, of bijvoorbeeld juist picturaal (vanuit modellering/schilderachtig).
Er kan worden gewerkt met een breed scala aan materialen: houtskool, krijt, inkt etcetera. En je krijgt een mapje met daarin uitleg, om thuis nog eens na te lezen.

Eerst observeren we de hele figuur, dan de kop, de handen en voeten.
Een model neemt verschillende houdingen aan, na de korte standen volgen wat langere standen. Durf te schetsen en leer je tekeningen uit te werken.
Het doel is om op te gaan in het tekenen door je goed te concentreren, met op de achtergrond vaak wat rustige klassieke muziek. Zodat oog, hersenen en de hand gaan doen wat ze moeten doen; het karakter van het model vastleggen in een goede tekening.
Probeer eens een blok!

Twee blokken per jaar van ieder 14 lessen waarborgen de continuïteit.

Voor absolute beginners en gevorderden met gezonde geldingsdrang.

NB. Exclusief bijdrage voor het model, wordt tijdens de les verrekend.

Mee eerste les: houtskool, potlood of krijt, kneedgom, evt. klemmen.


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: