modeltekenen.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Modeltekenen - Naakte waarheid - 21MBWoO2

[Deze cursus is vol].

Deze cursus is helaas vol, maar je kan op de wachtlijst worden geplaatst. Stuur in dat geval een e-mail naar Petra Smeenk cursistencontact@gooiseacademie.nl

NB: Hou er rekening mee dat onze ervaring is dat er nauwelijks cursisten afvallen. Dus wil je zeker zijn van een leuk en inspirerend creatief seizoen, schrijf je dan in voor een cursus waar nog wèl plaats is.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

Start: woensdag 2 februari 2022: 09:30-12:30

Prijs: €360,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Martijn Bolwerk in atelier Hamdorff .

Modeltekenen is dé basis voor beeldhouwen en schilderen, maar (ook) een kunst op zich…!

Het lichaam heeft een sterk individuele vorm maar is volgens algemeen geldende wetten opgebouwd.

Ook in de les is er met name aandacht voor het ontwikkelen van een eigen handschrift, daarnaast komt meer algemene kennis aan bod (bijvoorbeeld proportie). De leerzame lesstof wordt gecombineerd met persoonlijke begeleiding. Elke cursist leert de mens weer te geven, in de stijl die hem/haar ligt.

In deze praktijkcursus komen veel formele aspecten ter sprake: Licht- en schaduwwerking, kleurgebruik, compositie en manieren om diepte te suggereren. Zo ontwikkel je zelf een werkwijze die meer lineair (op lijn/contour gericht), of juist picturaal (modellerend/schilderachtig) is. Er kan worden gewerkt met een breed scala aan materialen: houtskool, krijt, inkt et cetera.

Eerst observeren we de hele figuur, dan de kop, ledematen en details. Een model neemt verschillende houdingen aan, na korte standen volgen de wat langere standen. Vaak staat er rustige klassieke muziek op en kan je door goed te concentreren op gaan in het tekenen. Je leert met durf te schetsen en om tekeningen uit te werken. Zodat oog, hersenen en de hand het karakter van een model vastleggen. Probeer een blok…!

Plek voor 13 leerlingen per blok. Twee blokken per jaar van ieder 14 lessen waarborgen de continuïteit.

NB. Exclusief bijdrage voor het model, wordt de eerste les verrekend.

Mee 1e les: tekenmateriaal, kneedgum, schetsblok en evt. klemmenHeb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: