Klei-tot-keramiek
gereedschap_bklei-tot-keramiek
keramiek_Marlen_Dop
Klei-tot-keramiek
gereedschap_bklei-tot-keramiek
keramiek_Marlen_Dop

Van klei naar keramiek 22MvDVrM

Start: Vrijdag 23 september 2022: 13:30 – 16:30 uur

Prijs: €300,00 voor 12 lessen

De les wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Charley Toorop .

Klei is een natuurlijk materiaal dat zich vrij makkelijk laat vormen en veranderen. Tegelijk is het een uitdaging om van een zachte slappe massa het werkstuk te maken dat je in je hoofd hebt. Als je werk klaar en droog is wordt het in een hete keramiekoven gebakken; wat ook weer eisen stelt aan hoe je je werk opbouwt. Voorwerpen gemaakt van klei en gebakken in de oven noem je keramiek.

Wat leer je in de workshop?
Het is het handig om de basistechnieken van het maken van keramiek te beheersen zodat je, na enige oefening, kunt maken wat je bedenkt. Daarom ligt de nadruk in deze cursus op het leren van de technieken om van klei keramiek te maken zodat de vrijheid ontstaat om met klei je creativiteit uit te drukken. Zowel opbouwtechnieken komen aan bod als technieken voor de afwerking en decoratie van het werkstuk. Door hierin keuzes te maken leidt elke opdracht tot een geheel eigen werkstuk.

Wat heb je nodig voor de workshop?
In de cursus wordt gewerkt met witte klei, kleislibs en keramische pigmenten. De werkstukken kunnen naar keuze in de laatste lessen afgewerkt worden met een transparant glazuur. Enkele weken voor de start van de cursus wordt een lijstje gegeven voor het aanschaffen van een beperkt aantal eenvoudige keramiekgereedschappen.

Inschrijven

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.


Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: