Klei-tot-keramiek
gereedschap_bklei-tot-keramiek
keramiek_Marlen_Dop
Klei-tot-keramiek
gereedschap_bklei-tot-keramiek
keramiek_Marlen_Dop
WACHTLIJST

Van klei naar keramiek 22MvDVrM

Deze cursus is helaas vol, maar je kan op de wachtlijst worden geplaatst. Stuur in dat geval een e-mail naar Petra Smeenk cursistencontact@gooiseacademie.nl

NB: Hou er rekening mee dat onze ervaring is dat er nauwelijks cursisten afvallen. Dus wil je zeker zijn van een leuk en inspirerend creatief seizoen, schrijf je dan in voor een cursus waar nog wèl plaats is.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

Start: Vrijdag 23 september 2022: 13:30 – 16:30 uur

Prijs: €300,00 voor 12 lessen

De les wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Charley Toorop .

Klei is een natuurlijk materiaal dat zich vrij makkelijk laat vormen en veranderen. Tegelijk is het een uitdaging om van een zachte slappe massa het werkstuk te maken dat je in je hoofd hebt. Als je werk klaar en droog is wordt het in een hete keramiekoven gebakken; wat ook weer eisen stelt aan hoe je je werk opbouwt. Voorwerpen gemaakt van klei en gebakken in de oven noem je keramiek.

Wat leer je in de workshop?
Het is het handig om de basistechnieken van het maken van keramiek te beheersen zodat je, na enige oefening, kunt maken wat je bedenkt. Daarom ligt de nadruk in deze cursus op het leren van de technieken om van klei keramiek te maken zodat de vrijheid ontstaat om met klei je creativiteit uit te drukken. Zowel opbouwtechnieken komen aan bod als technieken voor de afwerking en decoratie van het werkstuk. Door hierin keuzes te maken leidt elke opdracht tot een geheel eigen werkstuk.

Wat heb je nodig voor de workshop?
In de cursus wordt gewerkt met witte klei, kleislibs en keramische pigmenten. De werkstukken kunnen naar keuze in de laatste lessen afgewerkt worden met een transparant glazuur. Enkele weken voor de start van de cursus wordt een lijstje gegeven voor het aanschaffen van een beperkt aantal eenvoudige keramiekgereedschappen.

Wachtlijst
Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: