glazuren
keramiek benodigdheden
gereedschap_bklei-tot-keramiek
decoreren
keramiek Marlen van Dop
kommetjes
Keramiek werk cursus van Marlen van Dop
MarlenVanDop
keramiek-ontwerp
glazuren
keramiek benodigdheden
gereedschap_bklei-tot-keramiek
decoreren
keramiek Marlen van Dop
kommetjes
Keramiek werk cursus van Marlen van Dop
MarlenVanDop
keramiek-ontwerp
WACHTLIJST

Van klei naar keramiek 22MvDVrM2

Deze cursus is helaas vol, maar je kan op de wachtlijst worden geplaatst. Stuur in dat geval een e-mail naar Petra Smeenk cursistencontact@gooiseacademie.nl

NB: Hou er rekening mee dat onze ervaring is dat er nauwelijks cursisten afvallen. Dus wil je zeker zijn van een leuk en inspirerend creatief seizoen, schrijf je dan in voor een cursus waar nog wèl plaats is.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

Start: Vrijdag 13 januari 2023: 13:30 – 16:30 uur

Prijs: €360,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Charley Toorop .

Klei is een natuurlijk materiaal dat zich vrij makkelijk laat vormen en veranderen. Tegelijk is het een uitdaging om van een zachte slappe massa het werkstuk te maken dat je in je hoofd hebt. Als je werk klaar en droog is wordt het in een hete keramiekoven gebakken; wat ook weer eisen stelt aan hoe je je werk opbouwt. Voorwerpen gemaakt van klei en gebakken in de oven noem je keramiek.

Wat leer je in de workshop?

Het is het handig om de basistechnieken van het maken van keramiek te beheersen zodat je, na enige oefening, kunt maken wat je bedenkt. Keramiek maken is een ander vak dan beeldhouwen met klei waardoor je ook weer andere technieken aanleert. In deze cursus leer je veel over de technieken om keramiek op te bouwen en om je werk te decoreren zodat de gewenste stijl ontstaat. De cursus staat open voor beginners en gevorderden. Voor iedereen is er voldoende te leren en te oefenen.

Wat heb je nodig voor de workshop?

In de cursus wordt gewerkt met witte klei, kleislib en keramische pigmenten. De werkstukken kunnen afgewerkt worden met een transparant glazuur. Deze materialen zijn inbegrepen in de materiaalkosten (€ 10,- p.p.) Wil je voor je werkstuk andere glazuren gebruiken dan schaf je die (in overleg met de docent) zelf aan. Voorafgaand aan de start van de cursus wordt een lijstje gegeven voor het aanschaffen van een aantal eigen keramiekgereedschappen.

Wachtlijst
Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: