Cursus van Klei naar keramiek
cursisten cursus van Klei naar Keramiek
Marlen van Dop cursus keramiek
cursist cursus van Klei naar Keramiek
Cursus van Klei naar keramiek
cursisten cursus van Klei naar Keramiek
Marlen van Dop cursus keramiek
cursist cursus van Klei naar Keramiek

Van klei naar keramiek 23MvDVrM

Startmogelijkheden:

  • vrijdag 12 januari 2024: 13:30-16:30 uur
  • vrijdag 15 september 2023: 13:30-16:30 uur

Prijs: vanaf €380,00 voor 14 lessen

De les wordt gegeven door Marlen van Dop in atelier Charley Toorop .

Klei is een natuurlijk materiaal dat zich vrij makkelijk laat vormen en veranderen. Tegelijk is het een uitdaging om van deze zachte slappe massa het werkstuk te maken dat je in je hoofd hebt. Met de juiste techniek kun je van klei zeer veel verschillende vormen maken. Als je werk klaar en droog is, wordt het in een zeer hete keramiekoven gebakken; wat ook weer eisen stelt aan hoe je je werk opbouwt. Voorwerpen gemaakt van klei en gebakken in de oven noem je keramiek.


Wat leer je in de workshop?
Het is handig om de basistechnieken van het maken van keramiek te beheersen zodat je, na enige oefening, kunt maken wat je bedenkt. Keramiek maken is een ander vak dan beeldhouwen met klei waardoor je ook weer andere technieken aanleert. In deze cursus leer je hoe je met klei vormen kunt opbouwen en hoe je je werk kunt decoreren zodat de gewenste uitstraling ontstaat. De cursus staat open voor beginners en gevorderden. Voor iedereen is er voldoende te leren en te oefenen.

Wat heb je nodig voor de workshop?
In de cursus wordt gewerkt met witte klei, kleislib en keramische pigmenten. De werkstukken kunnen afgewerkt worden met een transparant glazuur. Deze materialen zijn inbegrepen in de materiaalkosten (€ 15,- p.p.) Wil je voor je werkstuk andere glazuren gebruiken dan schaf je die (in overleg met de docent) zelf aan. Voorafgaand aan de start van de cursus wordt een materiaallijst uitgereikt voor het aanschaffen van een aantal eigen keramiekgereedschappen.

Meer informatie over de cursussen beeldhouwen, boetseren en keramiek


Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.

Kies de lessen waaraan je mee wilt doen

Hoe meer lessen je hier kiest, hoe meer korting je ontvangt. Korting geldt alleen over de lessen die in één bestelling gedaan zijn. Dus wanneer je je later inschrijft voor extra lessen van deze cursus, ontvang je geen korting. De totale korting is zichtbaar bij ‘Je bestelling’

Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.

    Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is krijgen cursisten op de wachtlijst voorrang.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: