Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

workshop-streetart

Workshop Street Art. Ben jij de nieuwe Banksy?

Start: Zondagmiddag 25 maart om 14.00 uur.

Prijs: €35.00 voor 1 lessen.

De les wordt gegeven door Reino Grafitti in ‘in en om de Gooise Academie’.

In deze workshop op zondagmiddag 25 maart krijg je van Reino Graffiti ontzettend veel informatie over de achtergrond van Street Art. Je maakt kennis met het werken met spuitbussen en sjablonen en je ontdekt jouw eigen beeldtaal. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 

 

Over de workshop:

 

Stap 1: de uitleg

We beginnen de workshop met een enthousiast verhaal over het ontstaan van graffiti en street-art en een duidelijke uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. (We gebruiken overigens A-merk spuitbussen die voldoen aan de meest recente milieu-eisen. Uiteraard dekken we alles goed af zodat er geen ongewenste nevel achterblijft).

Stap 2: het idee

In deze fase denk je na over wat je precies wilt ontwerpen en hoe je dat gaat doen. Welke sfeer en boodschap wil je uitdragen?

Stap 3: werken met sjablonen

Sjablonen worden al heel lang gebruikt om op een makkelijke manier hetzelfde werk vaak af te beelden, dit noem je ook wel reproduceren. Het is eigenlijk een heel eenvoudige techniek, waar je ingewikkelde figuren mee kunt maken.

Stap 4: spuiten op doek

Nu is het tijd op de sjablonen op het doek te zetten en met kleur te experimenteren. Je zult merken dat er verschillende manieren van spuiten zijn: dichtbij geeft een ander effect dan van iets verder af spuiten. Zo maak je je eigen originele doek.

Stap 5: elkaars werk bewonderen

Nadat iedereen klaar is met zijn kunstwerk, is er tijd de werken van de anderen te bekijken.

 

workshop-streetart

 

 

De prijs is inclusief overall, handschoenen, canvas, spuitbussen en ander materiaal. Trek oude schoenen of laarzen aan! Spuitverf kan nevelen en is moeilijk uit kleding te verwijderen.

 

workshop-streetart

Over Street Art:

Banksy

Banksy is waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste straatartiest, maar Street Art of Stencil Art bestaat al veel langer. Eind 1960 werd deze kunstvorm bekend door ‘pop art’ van Roy Liechtenstein en het werk van Andy Warhol.

 

De techniek die Banksy gebruikt is de stencil- of sjabloontechniek. Met sjablonen is het mogelijk om snel een visueel en inhoudelijk krachtig beeld neer te zetten. Er zijn dan ook steeds meer kunstenaars die deze techniek gebruiken om bijvoorbeeld humoristische, politieke en maatschappijkritische uitingen vorm te geven.

 

De openbare ruimte is van iedereen

Hele steden hangen vol met logo’s, slogans, neon, billboards, uithangborden en advertenties. Street Art kunstenaars willen de stad ‘terugnemen’ door zich plekken eigen te maken door middel van het plaatsen van kunst. Ze zien de stad als hun schilderdoek. Op de muren van de stad kunnen ze alles plaatsen, ongecensureerd en experimenteel. Ze maken persoonlijk werk, protest en poëzie. Hun werk is grappig, provocerend of confronterend. Soms is hun werk een directe reactie op de reclames in de stad. Ze geven commentaar op reclame en advertenties door (kleine) veranderingen aan te brengen. Wat is nou leuker: een groot neonbord van Coca-Cola of een verrassend Street Art kunstwerk?

 

Jouw eigen beeldtaal

Je hebt niet altijd alleen maar tekst nodig om iets te zeggen. Elke kunstenaar ‘praat’ in beeldtaal nét iets anders dan een andere kunstenaar. In deze workshop Street Art ga jij op zoek naar jouw eigen taal.

 

streetart-workshop

 

Tip: Maak er een familiemiddag van! Kom samen met je (klein)kind.

 

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan kun je vanaf september bij ons terecht voor de cursus Street Art. Hou de website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Inschrijven

9 beschikbaar
Workshop Street Art35.00Workshop Street Art op zondagmiddag 25 maart. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Prijs inclusief materiaal en beschermende kleding. NB: trek oude schoenen of laarzen aan. Spuitverf kan nevelen en is moeilijk te verwijderen.

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Er zijn geen plaatsen meer voor deze cursus. Wij adviseren je om contact op te nemen met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 10:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: