GA sumi-e workshop orchidee 2021.jpg

Sumi-e of ZEN- orchidee schilderen 21GSZoM

Start: Zondagmiddag 26 september, 3, 10 oktober: 13.30 - 16.30 uur

Prijs: €135,00 voor 3 lessen

De workshop wordt gegeven door Gemma Schrever in atelier Hamdorff .

3-daagse workshop

Sumi-e

Sumi-e is het Japanse woord voor schildering in zwarte inkt. Het is een Oosterse meditatieve penseelschildertechniek op rijstpapier, met de natuur als voornaamste onderwerp. We volgen de traditionele voorschriften, die orde en rust bieden.

Met een enkele penseelstreek ga je voorbij de vorm en ervaar je de vitaliteit van je onderwerp en je eigen levenskracht van dat moment.

In deze drie lessen schilder je de orchidee.

De orchidee staat symbool voor innerlijke vreugde en lichtheid.

Zen-schilderen

Sumi-e is ontstaan in het oude China en ontwikkelde zich daar tot een meditatieve vorm van schilderen, die door monniken naar Japan is gebracht en nu ook in het Westen beoefend wordt.

Net als bij zen-meditatie richt je je aandacht op houding en adem en je eigen oefening, zoals die zich op dat moment ontwikkelt. Goed en fout verdwijnen.

Als rust en kalmte ontstaat wordt het schilderen een plezierige en helende ervaring.

Deelnemers

Sumi-e is voor jong en oud. Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben in het schilderen.

De werkhouding is bij voorkeur staand, maar indien nodig is zitten ook mogelijk.

Materiaal

Je hebt een eigen werktafel en maakt gebruik van Chinese penselen en Chinese of Japanse inkt en oefen-en rijstpapier. Aan het eind van de workshop schilder je een orchidee op sumi-e rijstpapier.

De prijs van de cursus is exclusief 15 euro materiaalkosten. Dit bedrag is voor de drie lessen samen en wordt in de eerste les contant betaald.

Advies

Trek makkelijke schoenen aan met een platte hak. En neem een schort mee of koop voor 10 euro een schort van de Gooise academie.

Inschrijven

Er is veel vraag naar deze cursus; snel inschrijven is aan te raden.


Je bestelling

Cursisten x
Totaal

(incl. € BTW)

  • Dit is een verplicht veld.
  • U kunt tot 2 weken na inschrijving voor een cursus uw inschrijving annuleren. Wij zullen dan het betaalde cursusgeld restitueren. Daarna bent u verplicht het volledige cursusbedrag te betalen, en kan dus geen restitutie meer plaatsvinden.
  • Als uw betaling drie weken voor aanvang van de cursus niet ontvangen is vervalt uw inschrijving.

Heb je vragen over deze of een andere cursus, stuur dan een e-mail naar tekenenschilderen@gooiseacademie.nl of naar beeldhouwenboetseren@gooiseacademie.nl.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan voor tekenen/schilderen naar 035 203 1995. Voor boetseren/beeldhouwen bel je naar 035 203 1515.

Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: