Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
zomeracademie-beeldhouwen

Kom buiten beeldhouwen of boetseren tijdens de zomeracademie

Start: maandag 4 juni, maandag 11 juni, maandag 25 juni en maandag 2 juli 2018.

Deze jaarlijks terugkerende zomerworkshop beeldhouwen (of boetseren) is voor beginners en gevorderden; vanwege de individuele begeleiding kan ieder op zijn of haar eigen niveau aan de slag. 

 

Zomeracademie beeldhouwen of boetseren

Of je nu komt boetseren in klei of was of hakken in steen en hout, je geniet in de buitenlucht – onder partytenten – van het artistieke werkproces. Natuurlijk is het ook mogelijk om in het goed geoutilleerde atelier aan je creatie te werken.

Vijf dagen beeldhouwen biedt een unieke gelegenheid om in alle rust en concentratie het verborgen beeld in de materie te ontdekken. Steen is materiaal dat de verbeeldingskracht prikkelt en dynamiek geeft aan het creatieve proces (stenen zijn ter plaatse aan te schaffen).

 

Wat ga je doen?

Door middel van een schetsontwerp besteden we aandacht aan de voorbereiding van het hakproces. Wil je liever boetseren? Dan neem je een onderwerp dat je inspireert – maar waar je bijvoorbeeld tot nu toe nog niet aan bent toegekomen – of je werkt aan de hand van een opdracht. Heb je al enige ervaring, dan kun je ook werken aan een beeld van groter formaat. Neem wel eerst even contact op om dit vooraf te bespreken. Beginnende cursisten kunnen gebruik maken van gereedschap dat aanwezig is.

 

Tussen de middag en in de pauze staan er koffie en thee klaar. Je kunt even ontspannen verpozen en ervaringen uitwisselen met collega-cursisten, of genieten van de sfeer in het prachtige kunstenaarsdorp Laren.

 

Data zomercursus 2018 – beeldhouwen in Laren: 

week 23: maandag 4 juni t/m vrijdag 8 juni

week 24: maandag 11 juni t/m vrijdag 15 juni

week 26: maandag 25 juni t/m vrijdag 29 juni

week 27: maandag 2 juli t/m vrijdag 6 juli

 

Het is mogelijk om – in overleg – de 5 dagen te verdelen over meerdere weken. Vermeld dit s.v.p. bij de inschrijving.

 

Aanvangstijden: 9.30 – 12.30 uur en 13.30 – 16.30 uur.

Cursusprijs: € 245,- (incl. BTW en excl. materiaal).

 

Aanmelden of meer informatie?
Bel docent Frans van Dorst op 06- 39045395 of stuur een mailtje naar fransvandorst@telfort.nl

 

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: