Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.

[VOL] Zomeracademie ‘Kleurrijk portret’

Start: 23 t/m 27 juli (5 ochtenden)

Een week portretschilderen met de nadruk op het onderzoek van kleur. [Deze workshop is vol]

 

Er zijn veel verschillende stijlen, invalshoeken en manieren om een portret te schilderen. Maar de basis blijft: kennis van anatomie en kleurgebruik om de plasticiteit weer te geven op het platte vlak. In deze week besteden we veel aandacht aan de specifieke eigenschappen van kleur in het portret. Wat gebeurt er als het kleurpalet sterk wordt beperkt? Of als er alleen gebruik wordt gemaakt van complementaire kleuren?

 

Je krijgt meerdere opdrachten, die je verwerkt in het portret. Kunstenaars ter inspiratie zijn bijvoorbeeld Kees van Dongen, Alexej von Jawlensky of Francoise Nielly.

 

Tijdens de week leer je over de basisprincipes van het opzetten van een portret in verf. Je maakt de portretten n.a.v. zelf meegebrachte foto’s van verschillende personen die je inspireren.

Datum:

23 t/m 27 juli (5 ochtenden)

 

Tijd:

9:30 – 12:30 uur

 

Prijs:

€ 135,00

 

Aanmelden via: maschakragten@hotmail.com

 

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: