Menu

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit cursus is voorbij.
weekend-boetseren

Zomeracademie: weekend boetseren in hartje Laren

Start: Zaterdag 9 juni om 10.00 uur.

Een tweedaagse zomercursus om klassieke technieken en een vrije, hedendaagse manier van boetseren en ruimtelijk werken te onderzoeken.

Kom in de zomer een weekend boetseren!

Zomeracademie: ‘Ogen en Vliegen’

Deze workshop is een combinatie van klassieke basistechniek en het ontwerpen van een vrij, hedendaags werk aan de hand van het thema.

 

3D-werken
Werken in 3D is een lastig maar mooi proces. Om dat proces te beheersen is veel ervaring en lef nodig. In deze cursus voeren we opdrachten uit om die ervaring, maar vooral dat lef op te bouwen en daardoor een beter inzicht te krijgen. De opdrachten volgen elkaar logisch op. Aan het einde van de cursus heb je een nieuwe manier van kijken en denken!

 

Ogen
We beginnen de dag met een studie van klassieke technieken. Hoe maak ik een oog? Hoe maak ik een mond? Het leuke van deze techniek is dat je de beelden uit de klassieke oudheid opeens met andere ogen bekijkt, omdat je de techniek opeens herkent.

 

weekend-boetseren

Kunstenaar: Panamarenko

Vliegen
’s Middags werken we de opdracht ‘vliegen’ uit. Hierbij gebruiken we alle denkbare materialen, waarvan jij denkt dat het past binnen de opdracht. Dat kan zijn; klei, hout, ijzer, plastic, papier, verf…..zelfs steen is een optie.

 

De ervaring leert dat hier vaak verrassende werken uit voortkomen en vaak luikjes opent in de geest. De resultaten worden steeds besproken en toegelicht. Het gesprek onderling tijdens het maken is bovendien van groot belang.

 

Verder kijken we naar werk van beeldhouwers die ook met dit thema werkten, zoals de Belgische beeldhouwer Panamarenko.

 

 

Docenten
Naast de Gooise Academie geeft Ike van Cleeff les op de Kunstacademie in Haarlem en Leiden. Op haar website vind je meer informatie over Ike. Hier kun je je ook aanmelden voor het weekend boetseren.

 

Bij voldoende belangstelling werkt Ike samen met beeldhouwer en sculptor Willem Harbers. Bekijk de website voor meer informatie over Willem.

 

Periode: Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 175 euro (inclusief klei). De docent verzorgt soep voor lunch.
Docenten: Ike van Cleeff en Willem Harbers
Inschrijven: via  www.ikevancleeff.nl

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn geen plaatsen beschikbaar. Wij adviseren je om contact op te nemen met de informatielijn 06-12 596 590 om samen te kijken naar de verschillende mogelijke opties.

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06-12 596 590 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.

    Deel deze pagina: