Herre Methorst_docent.jpg

Herre Methorst

Herre Methorst (1955) “De grote uitdaging in mijn werk is om de emotie te vangen van het allerdaagse” Herre is één van de eerste kunstenaars die zijn verfpenseel inruilde voor een digitaal penseel.
In 2009 startte hij met zijn project “StreetViewArt” Dit zijn werken gemaakt vanuit Google Streetview.
In 2013 exposeerde hij in de tentoonstelling Personal Structures tijdens de Biennale van Venetië in Palazzo Bembo.
Herre werkte 9 jaar als grafisch ontwerper bij verschillende reclamebureaus. Hij is nu al meer dan 30 jaar zelfstandig ontwerper en kunstenaar. In deze periode heeft hij in verschillende landen gewerkt en gewoond. Botswana, Zambia, Israël en nu in Servië. “Het is mooi om met de veranderingen van de tijd mee te gaan, daarom werk ik nu digitaal.
De kunst is om je gevoel en expressie vast te houden en je te uiten zoals je voor ogen hebt. Geweldig dat bekende kunstenaars als David Hockney ook overgaan op digitaal werken, zeker op zijn hoge leeftijd. Dat geeft hoop op bredere erkenning binnen de kunst voor computer tekenen.
” Tijdens de masterclass op woensdag 15 april 2020 laat Herre zien hoe je met je I-Pad, Tablet of Wacom digitaal kunt tekenen.

Cursussen

Screenshot_HerreMethorst.jpg

StreetviewArt – digitaal tekenen 19HMWoA

Woensdag 30 september van 19:30 uur tot 22:30 uur

In de workshop “StreetViewArt” ga je werken vanuit Google Streetview. Je reist naar een mooie plek en zoekt daar het straatbeeld dat je wilt vastleggen. Tijdens de interactieve masterclass op woensdag 15 april 2020 laat Herre Methorst zien hoe je met je I-Pad, Tablet of Wacom digitaal kunt tekenen.

Lees meer

Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: