docenten_0002_1V6A97780_Humphrey.jpg

Humphrey Bennett

In memoriam

Humphrey was een zeer gewaardeerde docent aan onze Academie sinds het cursusjaar 1989/1990. Veel cursisten waren zó geïnspireerd door hem dat zij vele – soms tientallen – jaren achtereen les bij hem volgden.

Hij studeerde aan de North-East London School of Arts en de St. John Cass School of Art. Naast lesgeven aan onze Academie werkte Humphrey vanuit zijn atelier in Baarn.
Bomen, wolken, model en dans waren belangrijke thema’s in zijn werk. De laatste jaren was hij gefascineerd door ballet. Vaak was hij te vinden bij de repetities van Het Nationaal Ballet om bewegingen van de dansers vast te leggen. Zijn dansers zijn snel op het papier gezet; snel omdat de bewegingen maar doorgaan en niet bevroren kunnen worden. Ze hebben passie, zijn temperamentvol en bewegen in vloeiende lijnen over het papier. We missen in hem een bevlogen en betrokken docent.

Cursussen


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 tijdens werkdagen van 15:00 – 17:00 uur.
  • Deel deze pagina: