Menu

Feestelijke start 40ste cursusjaar met gratis lezing ‘Artelicious’

lezing-arteliciousOp zondagmiddag 16 september organiseren wij Academie Lezing ‘Artelicious,’ een bijzondere themamiddag voor cursisten en andere belangstellenden. Hiermee willen we het 40ste cursusjaar feestelijk beginnen. ‘Artelicious,’ staat helemaal in het teken van het leven, werk en kookkunst van de beroemde kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec.

Artelicious; het leven van Henri de Toulouse-Lautrec

Toulouse-Lautrec is vooral bekend om zijn kleurrijke afbeeldingen van het bruisende Parijse nachtleven. Maar ook was hij een groot liefhebber van de Franse kookkunst én een meester in de keuken.

Deze zondagmiddag kun je genieten van een lezing door kunsthistorica Diana Kostman over Toulouse-Lautrec en zijn uitbeelding van de Moulin Rouge. Daarnaast vertelt kunsthistoricus en boekwetenschapper IJsbrand van Dijk ons alles over het rijke gastronomische verleden van de lichtstad en proef je enkele van de favoriete lekkernijen van Toulouse-Lautrec. Zowel zoet als hartig, alles gemaakt volgens authentiek recept.

40 jaar Gooise Academie

Omdat in september het 40ste lustrumjaar van de Gooise Academie van start gaat nodigen we iedereen kosteloos uit voor ‘Artelicious’. Inschrijven doe je hier. Wees er snel bij!

 

NB: kom je – zonder tegenbericht tot 1 week voorafgaand – niet naar de lezing, dan dienen we helaas 12,50 per ticket in rekening te brengen (i.v.m. inkoop en voorbereiding).

 

Laat een reactie achter

    Deel deze pagina: