Ode_aan_Lex.jpg

Afscheid Lex Goes

Lex Goes heeft onlangs zijn laatste les van het cursusjaar gegeven en daarmee ook de laatste lessen aan de Academie. Helaas kon dit niet op de Academie plaatsvinden, maar sloot hij dit per e-mail af. “Liever zat ik aan de grote tafel een glas wijn te drinken en met jullie allemaal het jaar nog eens door te nemen”, schrijft hij. Uit de mail spreekt het goede contact met zijn cursisten en de betrokkenheid waarmee hij les gaf.

Nu blikken we online terug op werk gemaakt door zijn cursisten. Lex schreef over zijn laatste jaar aan de Academie: “Het was een leuk laatste jaar. Het eerste deel met jullie pastels die steeds beter werden, en in de periode na de kerstvakantie de geweldige energie waarmee jullie de schilderijen van zwemmende kinderen onder water, de bewegende personages, de vlakverdeling met haar zwart/wit uitsnedes, en de horizon in het treinstation te lijf gingen. En zelfs de noodgedwongen lessen op afstand hadden een onverwacht hoge respons, met rond de zestig beeldende reacties per les.”

Wij zullen in hem een gewaardeerd en vakkundig docent moeten missen. Hij gaat een andere koers varen waarbij wij hem veel succes wensen. We hopen later, als de Academie weer open is afscheid te kunnen nemen van Lex. Helaas kunnen we nog geen uitspraak doen over hoe en dit gaat lukken.

Eduart Baçe, Martijn Bolwerk, Annemieke Alberts
Wij hebben uitstekende vervanging gevonden! Binnen eigen gelederen Eduart Baçe en Martijn Bolwerk, zij gaan de lessen van Lex Goes overnemen. Op donderdag gaat onze nieuwe docente Annemiek Alberts de lessen van Lex overnemen. Zo kunnen we de kwaliteit van de cursussen waarborgen. Op dinsdagmiddag zal Eduart Baçe de les van Lex Goes overnemen. Martijn Bolwerk zal de les op dinsdagavond overnemen. Annemiek Alberts geeft les op donderdagmiddag en les op donderdagavond.

Wij wensen ze allen veel succes!

  • Deel deze pagina: