Nieuwe interessante lezingen voor kunstliefhebbers!

In februari, maart en mei ben je weer van harte welkom bij onze Academie lezingen. Op twee zondagmiddagen nemen Gooise Academie docenten Lex Goes en Herman Tjepkema je mee in respectievelijk een inspirerende reis door de Amsterdamse bouwkunst en een zoektocht naar 'De Kus' in de schilderkunst.

Februari: een wandeling met Lex door Amsterdam

Als Lex Goes van zijn woning in de Pijp naar het huis van zijn geliefde in de Stadionbuurt wandelt, komt hij allerlei stromingen tegen; Americana, tweede generatie Amsterdamse School, het Nieuwe Bouwen, de invloed van Wenen en nog veel meer.

Op een mooie herfstdag fotografeerde Lex zijn route. Aan de hand van zijn foto’s neemt hij je mee op reis. Een verhaal over de schoonheid van een wijk vol toegepaste kunst, stadsplanning, tomeloze architectuur en beeldhouwkunst. Benieuwd naar zijn wandeling? Kom naar de Academie Lezing op zondagmiddag 10 februari!

Start: zondagmiddag 10 februari om 15.30 uur.

Prijs: €12,50

Tickets en meer informatie vind je hier.

Lezing-lex-Goes.jpg

Maart en mei: kom alles te weten over de kus in de kunst

Sinds de Egyptenaren tot in de 20e-eeuwse performance-kunst vind je kussen in de kunst. Zo is er de kus van moederliefde, van ontmoeting, van verraad, van hartstocht en van overleven.

Herman laat je kennismaken met de interessante en kleurrijke verhalen rond deze Kunstwerken, die niet alleen een mooie verbeelding van De Kus laten zien maar tevens een belangrijk omslagpunt in de ontwikkeling van de Kunst markeren.

Zondagmiddag 10 maart om 16.00 uur (uitverkocht)

Zondagmiddag 19 mei om 16.00 uur. Tickets en meer informatie vind je hier.

Prijs: €12,50

De Kus in de Kunst.jpg

  • Deel deze pagina: