Nieuwe_docenten

Introductie nieuwe docenten

De Gooise Academie heeft een aantal nieuwe docenten aangetrokken om het cursusaanbod verder uit te bereiden. We stellen ze graag kort voor. Meer informatie (o.a. persoonlijke website) is te vinden via de link naar hun eigen docenten pagina.

Álle docenten van de Gooise Academie zijn te vinden op de docentenpagina van de website. Bij ‘cursussen’ kan via de filter makkelijk het cursusaanbod van de nieuwe docenten bekeken worden. Er kan ook direct ingeschreven worden voor de nieuwe cursussen.

Birgitta Vereecke heeft een tijd in Berlijn gewoond en gewerkt als beeldend kunstenares. Reizen en natuur zijn een belangrijke bronnen van inspiratie voor Birgitta.

Joost de Bie zijn cursussen richten zich sterk op de ambachtelijke kant van zowel het tekenen (perspectief, compositie e.d) als van het schilderen (hoe werk je van een tekening naar een schilderij in olieverf, hoe bouw je op e.d.).

Philip van Tol Philip werkt multidisciplinair; zowel in design als in de vrije kunsten. De zintuiglijke waarneming staat bij hem centraal en hoe dat zich vertaalt naar het tekenen en schilderen. Zijn kennis van technieken draagt bij aan de juiste vertaling van de waarneming.

Mariëlle Veldhuis tijdens haar specialisatie ‘Bewegingstechnologie’ heeft ze 4 jaar lang alles over anatomie geleerd. In de later gevolgde kunstacademie vormt deze kennis in een vrijere vorm een levendige inspiratiebron.

Marlen van Dop is geboeid door de ambachtelijke kant van het maken van keramiek. Lukt het om met plastische klei, dat door het stoken op hoge temperatuur bijna steenhard wordt, het object te maken dat je in je hoofd hebt? Als je daarin slaagt geeft dat een euforisch gevoel. Zij deelt graag haar kennis en ervaring om ook anderen dit te laten beleven.

  • Deel deze pagina: