IrisBekkers.jpg

Iris Bekkers stelt zich voor.

IrisBekkers.jpg

Welke teken- of schildermaterialen hebben jouw voorkeur?

"Gespecialiseerd in Veelzijdigheid" noem ik het altijd maar; er zitten vele materialen en technieken in mijn vingers maar ben overheersend met olieverf aan het schilderen en daarnaast verliefd geworden op het eenvoudige grafiet.

Wat is jouw 'beste werk' tot nu toe?

Wow dat is een lastige vraag; wil je ook weten wie mijn lievelingskind is? haha. Oke, dan moet ik wel mijn levensproject noemen: 'De Jas'. Van een Larense dame geweest. Ik ben jaren geleden begonnen en het zal nog jaren duren voordat ze af is (als dat al gaat gebeuren). Fresco's uit Florence staan erop. Lastige drager. Moeilijk te fotograferen, maar ik word altijd blij van die jas!

Image 04-12-11 at 12.56 (1).jpg

Kunnen we emotie vinden in je werk?

Hoe dichter de persoon bij je staat des te moeilijker is het hem/haar te schilderen. Voor zijn 80ste verjaardag schilderde ik mijn vader als jongeman met mij als baby op schoot en als oudere man.

Image 04-12-11 at 12.56.jpg

Waarmee onderscheidt realistisch tekenen zich van andere tekencursussen?

Ik heb niet alleen aandacht voor hoe je iets maakt maar ben ook bezig om mensen aan het tekenen te houden; veel mensen willen tekenen maar na een cursus verwatert het weer. Ik haal veel uit de kast om dat te voorkomen.

  • Deel deze pagina: