john-konijn-tankstation.jpeg

Landschappen van John Konijn

Keihard schilderen daar haalt John Konijn het meeste plezier uit. Hij is sinds 2004 docent aan de Gooise Academie.

“We moeten meer verrast worden, dat er iets getriggerd wordt, waar zit ik nou naar te kijken, waarom vind ik dit interessant en waarom vind ik het lelijk. En dat kan veranderen als mensen het een tweede keer of een derde keer zien”, aldus John.

Zijn werk is momenteel in twee musea in Amersfoort te bewonderen.

In “Ode aan het landschap” in het Mondriaanhuis in Amersfoort is zijn werk van 05 juni 2021 t/m 31 oktober 2021 te zien. Een aantal van Piet Mondriaans vroege werken is te zien samen met werk van hedendaagse kunstenaars, waaronder John Konijn. Ieder heeft op geheel eigen wijze het landschap vastgelegd. 

In het landelijk themajaar ‘Ode aan het landschap’ richt het Museum Flehite de aandacht op de diversiteit van het landschap in Nederland in het algemeen, en rond Amersfoort in het bijzonder. De tentoonstelling “Over velden en wegen” is nu te zien tot en met 26 september. Met deze veelzijdige tentoonstelling van landschapschilder- en -tekenkunst toont het museum de prachtige natuur die Nederland rijk is. 

In de tentoonstelling is ook werk van diverse hedendaagse kunstenaars samengebracht waaronder landschappen in olieverf van John Konijn.

  • Deel deze pagina: