Nederlandse_portretprijs.png

Nederlandse Portretprijs 2021

Doe je mee aan De Nederlandse Portretprijs 2021? Een creatief lichtpunt en uitdaging om deze lockdown een positieve wending te geven.

Zowel portretten op het platte vlak (uitgezonderd fotografie) als driedimensionale portretten kunnen t/m 28 februari worden ingezonden om mee te dingen naar de Nederlandse Portretprijs, 3de editie. Kunstenaars kunnen met maximaal drie werken meedingen naar deze prestigieuze prijs. 

De inschrijving gebeurt digitaal. Na de aanmeldperiode maakt de jury een eerste digitale selectie. Kunstenaars van wie werk geselecteerd wordt voor de tweede ronde, worden verzocht dit werk op de selectie-dag in Zeist te laten beoordelen door de jury. Na deze selectie-dag stelt de jury een shortlist samen van 50 genomineerde kunstwerken die kans maken om in hun categorie (2D of 3D) winnaar van de Nederlandse Portretprijs te worden. Deze vijftig werken worden geëxposeerd in Slot Zeist vanaf 6 mei tot en met juli 2021. In deze periode worden de winnaars bekend gemaakt. Alle info is te vinden op de site: portretprijs.nl

  • Deel deze pagina: