Klap filters in Toon filters

Docenten

Dagen

Tijd

Cursus keramiek, beeldhouwen en boetseren

Cursus van Klei naar keramiek

Van klei naar keramiek 23MvDVrM

Start: Vrijdag diverse start data, eerste start 15 september 2023: 13:30 – 16:30 uur
Docent: Marlen van Dop

Wil je graag zelf keramiek maken, dan is het handig om de basistechnieken te beheersen. Heb je die onder de knie dan kun je maken wat je creativiteit je ingeeft. De ‘van klei naar keramiek’ lessen worden gegeven door Marlen van Dop, keramiste uit Blaricum en opgeleid aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Bij haar kun je met al je keramiekvragen terecht. Ze denkt graag met je mee en waarschuwt je waar nodig voor valkuilen.

Lees meer

Wassily-Kandinsky kunst poster

Kunstgeschiedenis van 1900 tot 1950 23OBDiA

Start: dinsdag 14 november 2023: 20:00 - 22:00 uur
Docent: Odette Breijinck

In deze vijfdelige kunstgeschiedenis cursus leert u verschillende kunstenaars en hun stijlen kennen en te plaatsen in de tijd. Voor wie altijd al meer wil weten over de grote veranderingen in de kunstgeschiedenis die plaatsvonden tussen 1900 en 1950 en het tijdperk van de Moderne Tijd hebben ingeluid. In deze cursus, die in de vorm van hoorcolleges wordt gepresenteerd, maakt u op een aansprekende manier kennis met stromingen en kunstenaars.

Lees meer

Er zijn momenteel geen cursussen beschikbaar binnen uw selectie.

Bij de Gooise Academie kun je terecht voor een breed aanbod cursussen op het gebied van keramiek, beeldhouwen en boetseren. De creatieve wereld ligt aan je voeten. En als je je afvraagt hoe je die klei, steen en/of hout kunt bewerken, dan hebben we het antwoord voor je. Tijdens onze cursussen keramiek, beeldhouwen en boetseren leer je verschillende technieken en materialen te gebruiken, zodat jij de kunstenaar in jezelf kunt ontdekken. En alsof dat nog niet genoeg is, ga je naar huis met je eigen meesterwerken om trots op te zijn.

Verschillende cursussen bij de Gooise Academie

Bij de Gooise Academie hebben we voor ieder wat wils, of je nou een beginner bent in de kunstwereld of al jaren ervaring hebt. We hebben docenten met bergen aan professionele ervaring, zoals Gabrielle Nunez Larraz, Frans van Dorst, Jos van Oosterhout, Caroline Kampfraath Marlen van Dop en Mary Splinter. Deze artistieke en ervaren professionals zorgen ervoor dat jij op elk niveau kunt deelnemen aan onze cursussen en succesvol kunt zijn.

Cursussen keramiek

We hebben cursussen die speciaal gericht zijn op keramiek. Je kunt werken met klei en verschillende technieken ontdekken om klei te vormen, op te bouwen en te decoreren. Je kunt kiezen uit verschillende kleisoorten en glazuren om jouw creaties de gewenste uitstraling te geven.

Cursussen beeldhouwen

Bij de Gooise Academie hebben we verschillende cursussen op het gebied van beeldhouwen. Of je nou wilt werken met zachte of harde steensoorten, hout, of met combinaties van verschillende materialen, we hebben altijd een cursus die bij jou past. En niet te vergeten, onze docenten staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap van het proces.

Cursussen boetseren

Naast beeldhouwen kan er ook gekozen worden voor boetseren. Je leert verschillende technieken om in klei te werken, van het opbouwen van een basisvorm tot het afwerken van de details. Naar eigen ontwerp of naar model.

Workshops over keramiek, beeldhouwen en boetseren en meer

Naast onze reguliere cursussen bieden we ook workshops en andere activiteiten aan op het gebied van kunst en creativiteit. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop (model-)boetseren of beeldhouwen. Dit zijn korte, intensieve activiteiten waarin je snel de basisvaardigheden onder de knie krijgt.

Ga naar de Gooise Academie en ontdek jouw creatieve talenten. En vergeet niet, kunst is niet alleen een passie, het is een levensstijl.Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: