Klap filters in Toon filters

Docenten

Dagen

Tijd

Creatieve cursussen bij de Gooise Academie

De Gooise Academie voor Beeldende Kunsten (ook wel, de Gooise Academie) is dé plek voor inspirerende en leerzame creatieve cursussen. Onze academie biedt een breed aanbod aan cursussen voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in kunst en creativiteit. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, bij de Gooise Academie vind je altijd passende kunst cursussen. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw vaardigheden te ontwikkelen en je creativiteit te uiten onder leiding van ervaren docenten.

Marlen van Dop cursus keramiek
WACHTLIJST

Van klei naar keramiek 24MvDVrM

Start: Vrijdag 13 september 2024: 13:30 – 16:30 uur
Docent: Marlen van Dop

Wil je graag zelf keramiek maken, dan is het handig om de basistechnieken voor het hol opbouwen te beheersen. Heb je die onder de knie dan kun je maken wat je creativiteit je ingeeft. De ‘van klei naar keramiek’ lessen worden gegeven door Marlen van Dop, keramiste uit Blaricum en opgeleid aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Ze denkt graag met je mee, waarschuwt je voor valkuilen en leert je zorgvuldig te werken en kritisch te kijken naar je werk.

Lees meer

Er zijn momenteel geen cursussen beschikbaar binnen uw selectie.

Waarom de Gooise Academie?

Bij de Gooise Academie geloven we in de kracht van kunst en creativiteit. Onze creatieve cursussen bieden een unieke combinatie van professionele begeleiding, inspirerende lesmethoden en een stimulerende omgeving. In deze omgeving kun je al jouw artistieke talenten verkennen en ontwikkelen. Of je nu zoekt naar een cursus leren tekenen voor volwassenen, wilt schilderen, keramiek maken, wilt beeldhouwen, wilt boetseren of digitaal ontwerpen, bij ons kan het! Ook kun je meedoen aan onze zomeracademie. Hierin ga je tijdens de zomer aan de slag met een kunst workshop naar keuze. Wat je ook zoekt, wij hebben het allemaal voor jou in huis.

Kunst cursussen bij de Gooise Academie

Tekenen en schilderen

Leren tekenen of leren schilderen voor volwassenen? Wij bieden verschillende kunst cursussen aan, zoals portretschilderen, postimpressionistisch schilderen en nog veel meer. Binnen onze workshops helpen wij jou je artistieke vaardigheden te verbeteren. Van basistechnieken tot geavanceerde composities, onze workshops bieden verschillende mogelijkheden om je eigen stijl te ontwikkelen. Ben jij al benieuwd en wil je jouw eigen teken- en schilderstijl ontwikkelen? Lees hier meer over onze teken- en schilder cursussen.

Keramiek, beeldhouwen en boetseren

Ontdek de fascinerende wereld van keramiek, beeldhouwen en boetseren in onze kunst cursussen ‘Keramiek beeldhouwen en boetseren’. Onze cursussen zijn ook gericht op het verkennen van verschillende materialen en technieken. Van het vormgeven van klei tot het creëren van unieke sculpturen, wij bieden een creatieve uitlaatklep voor iedereen die van tactiele kunst houdt. Wil jij eerste of verdere stappen zetten binnen het beeldhouwen of met meer verschillende technieken experimenteren? Bekijk onze cursussen.

Digitale kunst

Stap in de wereld van digitale kunst en ontdek de mogelijkheden van moderne technologieën in het creatieve proces. Onze workshops binnen digitale kunst bieden een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Deze combinatie helpt jou bij het maken van digitale kunstwerken die tot de verbeelding spreken. Wil jij digitaal aan de slag met kunst en jouw vaardigheden verbeteren? En ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Bekijk het aanbod cursussen hier.

Lezingen

Enkele keren per jaar worden lezingen gegeven over kunstgeschiedenis of door kunstenaars over eigen werk. Een uitstekende mogelijkheid om je kunstkennis te verrijken of bekende kunstenaars persoonlijk te ontmoeten.

Zomeracademie

Tijdens de zomeracademie van Gooise Academie kun je je volledig onderdompelen in kunst en creativiteit. Met een gevarieerd programma aan workshops en activiteiten is dit de ideale gelegenheid om je vaardigheden te verdiepen en een nieuwe artistieke horizon te verkennen. Ook meedoen aan onze zomeracademie en andere creatievelingen ontmoeten? Bekijk het aanbod.

Creatieve cursussen voor alle niveaus

Onze creatieve cursussen zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in creatieve activiteiten op het brede terrein van de beeldende kunsten, zoals het leren tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren en keramiek maken. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent of al ervaring hebt in de kunstwereld. Onze cursussen sluiten aan bij verschillende niveaus van expertise. We passen onze begeleiding aan, zodat iedere cursist het maximale uit zijn of haar ervaring kan halen. Meer weten? Ontdek waarom onze kunst cursussen geschikt zijn voor alle niveaus en bekijk onze meest gestelde vragen.

Onze cursus structuur

Onze kunst cursussen zijn zo gestructureerd dat ze een optimale leerervaring bieden voor iedere cursist. We starten ieder jaar in september met ons programma. Dit programma loopt tot mei en bevat 30 lessen. Later instappen? Dat kan! Voor degenen die later in het jaar willen instappen, bieden we ook een januari-start aan met 14 lessen. Deze opzet zorgt ervoor dat je stap voor stap je creatieve vaardigheden kunt ontwikkelen. Dit doe je altijd onder begeleiding van ervaren docenten met een passie voor kunst. Bij de Gooise Academie krijg je les van ervaren kunstenaars en docenten die hun passie en expertise delen om jouw artistieke reis te begeleiden. Onze docenten hebben een HBO-opleiding Beeldende kunsten (of vergelijkbaar niveau), leveren kwalitatief hoogwaardige cursussen en bieden deskundige begeleiding.

Meld je vandaag nog aan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Gooise Academie te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie en laat je inspireren! Ook voor jou hebben wij ongetwijfeld de ideale kunstopleiding of workshop. Wij kijken ernaar uit om samen met jou je artistieke talenten te verkennen en te ontwikkelen. Twijfel je nog, neem dan een vrijblijvende proefles bij een cursus naar keuze. Mail hiervoor naar cursistencontact@gooiseacademie.nlHeb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: