FAQ - veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan in de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet bij? Je kan altijd contact met ons opnemen.

INSCHRIJVEN / NIEUWSBRIEF

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Ga naar het document inschrijfhulp!

Hoe moet ik me inschrijven voor een cursus, workshop of lezing?

Uitsluitend via de website.

Ik heb geen factuur/inschrijfbevestiging gekregen

Iedereen die een activiteit boekt via de website krijgt automatisch een inschrijfbevestiging en een factuur toegestuurd op het e-mailadres waarmee ingelogd is. Check eventueel je spam-folder.

Kan ik een halve cursus volgen?

Het is in principe niet mogelijk om je in te schrijven voor een halve cursus. Maar, als het cursusjaar al van start is gegaan, en je wilt later alsnog instromen in een cursus, dan is dat altijd mogelijk (mits er plaats is).

Kan ik lessen inhalen bij ziekte/langdurige afwezigheid?

Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen.

Kan ik op de wachtlijst geplaatst worden?

Als de activiteit van jouw eerste keuze helaas vol is, dan kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. Stuur daarvoor een e-mail naar cursistencontact@gooiseacademie.nl.

De ervaring leert dat we gelukkig te maken hebben met weinig afvallers. Maar mocht er toch een plekje vrijvallen, dan zullen we je daarover informeren.

Ik ontvang geen nieuwsbrief, hoe meld ik mij aan?

Op de website (https://gooiseacademie.nl) vind je helemaal onderaan op de homepage de mogelijkheid om je op te geven voor de nieuwsbrief. Ook tijdens het inschrijven voor een activiteit, word je gevraagd of je je wilt inschrijven voor de nieuwsbrief.

Onze nieuwsbrief is een belangrijk communicatiemiddel naar de cursisten (en overige geïnteresseerden) toe. Ten tijde van de coronacrisis was het dé aangewezen weg om cursisten te vertellen of er wel of geen les gegeven mocht worden op de Academie. Schrijf je dus alsjeblieft in; we beloven dat we je alleen nuttige berichten sturen en geen spam sturen.

Zijn de lessen voor gevorderden of voor beginners?

De meeste van onze cursussen en workshops zijn geschikt voor zowel beginnende cursisten als gevorderden. Juist deze rijke mix aan ervaring maakt de lessen voor veel cursisten interessant. Onze docenten geven individueel les. Dus iedereen wordt begeleid op zijn of haar eigen niveau. Je helpt jouw docent door met hem of haar te bespreken wat voor jou de belangrijkste leerdoelen zijn. Dan kan hij of zij daar goed op inspelen bij het geven van aanwijzingen.

Ik wil bij nader inzien niet deelnemen aan een cursus. Wat moet ik doen?

Voor workshops en lezingen geldt: geen restitutie.

Voor cursussen, bij annuleren binnen 2 weken na inschrijving: de cursuskosten worden teruggestort. Stuur een mail aan administratie@gooiseacademie.nl. Daarna is geen restitutie meer mogelijk. Tip: vind zelf een ander die voor jou in de plaats de cursus wil volgen.

COVID-19

Welke maatregelen heeft de Academie genomen om veilig te kunnen werken?

De Academie heeft de volgende maatregelen genomen om het veilig werken te bevorderen.

 • We werken met registratie (al onze cursisten zijn via de inschrijving geregistreerd).
 • Mondkapjes zijn niet verplicht, maar het staat iedereen vrij om een mondkapje te gebruiken voor de eigen veiligheid. 
 • De volgende basisregels dragen we uit: 
  • was vaak je handen; 
  • blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
  • zorg voor voldoende frisse lucht
  • het blijft verstandig om ruime afstand van elkaar te houden
 • Onze ventilatie in de ateliers is op orde. Zorg dat deze aanstaat en dat zoveel mogelijk de ramen open staan.
 • We houden ons aan de overheidsinstructies en brancherichtlijnen.
 • We laten in elk atelier enkele kuchschermen hangen, zodat cursisten die extra bescherming wensen, kunnen werken achter het inmiddels vertrouwde scherm.

BETALING / ANNULERING

Hoe moet ik betalen?

Bij inschrijving bij voorkeur kiezen voor iDEAL betaling. Anders per bankoverschrijving. Bedrag moet wel uiterlijk 3 weken voor aanvang van de cursus binnen zijn, anders vervalt de inschrijving. Bij inschrijving binnen 3 weken voor aanvang: alleen iDEAL betaling.

Ik ben het banknummer van de Academie vergeten.

Het IBAN banknummer van de Academie is: NL60 INGB 0676 0123 10.

Kan ik tussentijds van cursus wijzigen?

Het is niet mogelijk om tussentijds te wijzigen van cursus. Onze docenten geven individueel les. Dus iedereen wordt begeleid op zijn of haar eigen niveau. Je helpt jouw docent door met hem of haar te bespreken wat voor jou de belangrijkste leerdoelen zijn. Dan kan hij of zij daar goed op inspelen bij het geven van aanwijzingen.

Wat zijn de modelkosten?

De modelkosten zijn afhankelijk van het aantal cursisten en de prijs die met het model is afgesproken. Houdt rekening met circa 5 euro per keer. De modelkosten worden tijdens de les verrekend, dus zorg ervoor wat contact geld bij je te hebben.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Waar bevindt zich de academie. Kan ik er parkeren?

De Academie bevindt zich aan de Brink in Laren, achter Flash Studio Laren (dans- en aerobicstudio) en naast het Brinkhuis. Het adres is Brink 27a. We hebben vier ateliers: Rodin, Hamdorff, Het Groene Huis en Zadkine (hakhok). Daarnaast hebben we een speciale ruimte om veilig met gips te werken.

De parkeerplaatsen in de buurt liggen in een zogenaamde Blauwe Zone, waar een parkeerschijf verplicht is; parkeren is mogelijk voor maximaal 2 uur. Het is verboden om de parkeerschijf door te draaien. Op loopafstand zijn ruim voldoende parkeerplaatsen waarvoor geen parkeerschijf nodig is te vinden:

 • Op de Stationsweg bij het Hertenkamp
 • Achter het Raadhuis, Eemnesserweg 19
 • Plein 1945

Wat neem ik mee de eerste les?

Indien er van je verwacht wordt dat je iets meeneemt tijdens de eerste les, dan zal de docent dat vóóraf per e-mail aangeven. Ontvang je geen specifieke instructies, dan volstaat een goed humeur!

Mag ik mijn hond meenemen?

Alleen officiële hulphonden, te herkennen aan een speciaal hesje of tuigje, zijn op de Academie toegestaan. Alle andere dieren niet.

Mag ik op de Academie roken?

De Academie juicht het idee van een rookvrije samenleving toe. Op het terrein van de Academie en in de gebouwen mag daarom niet gerookt worden. Eén uitzondering is achterop het terrein, vlak voor het kleine schuurtje, naast atelier Zadkine; daar mag eventueel buiten gerookt worden. Let erop dat peuken in de daarvoor bedoelde asbak worden gedaan en niet op de grond eindigen.

Mag er met terpentine worden gewerkt?

Alleen reukloze terpentine mag gebruikt worden bij de schilderlessen. Olieverf dient op waterbasis te zijn.

Wat gebeurt er als er een les uitvalt doordat een docent verhinderd is?

Meestal wordt een vervangende docent gevonden. Inhalen in overleg met de docent, bijv. tijdens een vakantieperiode.

INHAALLESSEN

Waarom worden er lessen ingehaald?

De Academie is door de corona maatregelen enige tijd dicht geweest. Bestuur en docenten hebben overlegd over wat we moeten doen om de cursisten nog zoveel mogelijk volwaardige lessen te kunnen bieden. We hebben besloten om dan aansluitend aan de geplande lessen maximaal 8 lessen in te halen (tot uiterlijk half juli, de start van de zomervakanties).

Hoe kon ik weten dat er dit cursusjaar lessen zouden worden ingehaald?

We hebben in september in de nieuwsbrief en op de website aangekondigd dat we bij een gedwongen sluiting aansluitend aan de reguliere cursussen maximaal 8 lessen zouden inhalen. Dat hebben we in de daaropvolgende nieuwsbrieven en op de website herhaald. Krijg je nog geen nieuwsbrief? Meld je dan aan op de site: rechts onderaan elke pagina kun je je opgeven.

Mag de Academie zomaar inhaallessen plannen?

Onze Algemene Voorwaarden bieden ons de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in de programmering, en in deze uitzonderlijke situatie willen we daarvan gebruik maken. De financiële situatie van de Academie en de docenten heeft daarin uiteraard ook een rol gespeeld.

DONATIES

Hoe kan ik doneren?

Je kunt bijdragen aan de continuïteit van de Academie door via onze website een vrij te bepalen bedrag te doneren. Kies onder het kopje “de academie”: vrije donatie. Daar vind je een invulformuliertje om een zelf te kiezen bedrag over te maken.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande knop. Je gaat daarmee naar onze contact-pagina.

Contact
 • Deel deze pagina: