FAQ - veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan in de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet bij? Je kan altijd contact met ons opnemen.

BETALING / ANNULERING

Wat zijn de modelkosten?

De modelkosten zijn afhankelijk van het aantal cursisten en de prijs die met het model is afgesproken. Houdt rekening met circa 5 euro per keer. De modelkosten worden tijdens de les verrekend, dus zorg ervoor wat contact geld bij je te hebben.

Kan ik tussentijds van cursus wijzigen?

Het is niet mogelijk om tussentijds te wijzigen van cursus. Onze docenten geven individueel les. Dus iedereen wordt begeleid op zijn of haar eigen niveau. Je helpt jouw docent door met hem of haar te bespreken wat voor jou de belangrijkste leerdoelen zijn. Dan kan hij of zij daar goed op inspelen bij het geven van aanwijzingen.

Ik ben het banknummer van de Academie vergeten.

Het IBAN banknummer van de Academie is: NL60 INGB 0676 0123 10.

Hoe moet ik betalen?

Bij inschrijving bij voorkeur kiezen voor iDEAL betaling. Anders per bankoverschrijving. Bedrag moet wel uiterlijk 3 weken voor aanvang van de cursus binnen zijn, anders vervalt de inschrijving. Bij inschrijving binnen 3 weken voor aanvang: alleen iDEAL betaling.

COVID-19

Welke maatregelen heeft de Academie genomen om veilig te kunnen werken zolang de covid crisis duurt?

Minder cursisten in de ateliers, vaste plaatsen met kuchschermen, nieuwe ventilatiesystemen, versprongen begintijden enz. Zie 1,5 m protocol onderaan de homepage op de website.

INSCHRIJVEN / NIEUWSBRIEF

Ik wil bij nader inzien niet deelnemen aan een cursus. Wat moet ik doen?

Voor workshops en lezingen geldt: geen restitutie.

Voor cursussen, bij annuleren binnen 2 weken na inschrijving: de cursuskosten worden teruggestort. Stuur een mail aan administratie@gooiseacademie.nl. Daarna is geen restitutie meer mogelijk. Tip: vind zelf een ander die voor jou in de plaats de cursus wil volgen.

Zijn de lessen voor gevorderden of voor beginners?

De meeste van onze cursussen en workshops zijn geschikt voor zowel beginnende cursisten als gevorderden. Juist deze rijke mix aan ervaring maakt de lessen voor veel cursisten interessant. Onze docenten geven individueel les. Dus iedereen wordt begeleid op zijn of haar eigen niveau. Je helpt jouw docent door met hem of haar te bespreken wat voor jou de belangrijkste leerdoelen zijn. Dan kan hij of zij daar goed op inspelen bij het geven van aanwijzingen.

Ik ontvang geen nieuwsbrief, hoe meld ik mij aan?

Op de website (https://gooiseacademie.nl) vind je helemaal onderaan op de homepage de mogelijkheid om je op te geven voor de nieuwsbrief. Ook tijdens het inschrijven voor een activiteit, word je gevraagd of je je wilt inschrijven voor de nieuwsbrief.

Onze nieuwsbrief is een belangrijk communicatiemiddel naar de cursisten (en overige geïnteresseerden) toe. Ten tijde van de coronacrisis was het dé aangewezen weg om cursisten te vertellen of er wel of geen les gegeven mocht worden op de Academie. Schrijf je dus alsjeblieft in; we beloven dat we je alleen nuttige berichten sturen en geen spam sturen.

Kan ik op de wachtlijst geplaatst worden?

Als de activiteit van jouw eerste keuze helaas vol is, dan kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. De ervaring leert dat we gelukkig te maken hebben met weinig afvallers. Maar mocht er toch een plekje vrijvallen, dan zullen we je dan daarover informeren.

Kan ik lessen inhalen bij ziekte/langdurige afwezigheid?

Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen.

Kan ik een halve cursus volgen?

Het is in principe niet mogelijk om je in te schrijven voor een halve cursus. Maar, als het cursusjaar al van start is gegaan, en je wilt later alsnog instromen in een cursus, dan is dat altijd mogelijk (mits er plaats is).

Ik heb geen factuur/inschrijfbevestiging gekregen

Iedereen die een activiteit boekt via de website krijgt automatisch een inschrijfbevestiging en een factuur toegestuurd op het e-mailadres waarmee ingelogd is. Check eventueel je spam-folder.

Hoe moet ik me inschrijven voor een cursus, workshop of lezing?

Uitsluitend via de website.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wat gebeurt er als er een les uitvalt doordat een docent verhinderd is?

Meestal wordt een vervangende docent gevonden. Inhalen in overleg met de docent, bijv. tijdens een vakantieperiode.

Mag er met terpentine worden gewerkt?

Alleen reukloze terpentine mag gebruikt worden bij de schilderlessen. Olieverf dient op waterbasis te zijn.

Mag ik op de Academie roken?

De Academie juicht het idee van een rookvrije samenleving toe. Op het terrein van de Academie en in de gebouwen mag daarom niet gerookt worden. Eén uitzondering is achterop het terrein, vlak voor het kleine schuurtje, naast atelier Zadkine; daar mag eventueel buiten gerookt worden. Let erop dat peuken in de daarvoor bedoelde asbak worden gedaan en niet op de grond eindigen.

Mag ik mijn hond meenemen?

Alleen officiële hulphonden, te herkennen aan een speciaal hesje of tuigje, zijn op de Academie toegestaan. Alle andere dieren niet.

Wat neem ik mee de eerste les?

Indien er van je verwacht wordt dat je iets meeneemt tijdens de eerste les, dan zal de docent dat vóóraf per e-mail aangeven. Ontvang je geen specifieke instructies, dan volstaat een goed humeur!

Waar bevindt zich de academie. Kan ik er parkeren?

De Academie bevindt zich aan de Brink in Laren, achter Flash Studio Laren (dans- en aerobicstudio) en naast het Brinkhuis. Het adres is Brink 27a. We hebben vier ateliers: Rodin, Hamdorff, Het Groene Huis en Zadkine (hakhok). Daarnaast hebben we een speciale ruimte om veilig met gips te werken.

De parkeerplaatsen in de buurt liggen in een zogenaamde Blauwe Zone, waar een parkeerschijf verplicht is; parkeren is mogelijk voor maximaal 2 uur. Het is verboden om de parkeerschijf door te draaien. Op loopafstand zijn ruim voldoende parkeerplaatsen waarvoor geen parkeerschijf nodig is te vinden:

  • Op de Stationsweg bij het Hertenkamp
  • Achter het Raadhuis, Eemnesserweg 19
  • Plein 1945

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande knop. Je gaat daarmee naar onze contact-pagina.

Contact
  • Deel deze pagina: