De academie

kunst is leven
leven is kunst

De Gooise Academie voor Beeldende Kunsten is al jarenlang een begrip in het Gooi en ver daarbuiten.

Bezig zijn met kunst werkt ontspannend. Je leert op een andere manier naar de wereld om je heen te kijken. Kunst verrijkt je leven.

De Gooise Academie biedt verschillende cursussen als boetseren, beeldhouwen, keramiek, tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis, digitale kunstbeoefening, gegeven door professionele en ervaren docenten. Voor iedereen is er een cursus op passend niveau, van beginners tot gevorderden.

Iedereen is welkom. Ervaar het zelf en schrijf je in voor een van de cursussen.

De Gooise Academie beschikt over vier ateliers: Hamdorff en Charley Toorop voor tekenen en schilderen; Rodin en Zadkine voor boetseren en beeldhouwen.


De Stichting Gooise Academie

Temidden van professionele tekenclubs en schildersverenigingen bleek er in het midden van de vorige eeuw een groeiende behoefte aan teken/schilder en boetseercursussen voor amateurs. En zo ontstond een instituut dat later de naam kreeg: Gooise Academie voor Beeldende Kunsten.

Aanvankelijk werden de lessen gegeven op de zolder van het befaamde hotel Hamdorff. Toen dit hotel in 1978 failliet ging en het complex werd afgebroken werd de stichting gevestigd in de voormalige R.K. kleuterschool op de Brink.

In de bijna 40 jaar van haar bestaan lijkt de doelstelling: 'het beoefenen van beeldende kunsten voor grote groepen amateurs mogelijk maken' geslaagd. De Academie is uitgegroeid tot een volwaardig en veelzijdig instituut, waar vele honderden cursisten per jaar, onder leiding van 20 docenten, plezier beleven aan het ontdekken van hun vaak verrassende aanleg voor beeldende kunsten.

Ondanks de fraaie naam: Gooise Academie, is zij geen onderwijsinstelling in de zin van de Wet. Voor deelname aan de lessen is dan ook geen vooropleiding vereist.

Deze video is niet zichtbaar, omdat u geen cookies accepteert

  • Deel deze pagina: