Klap filters in Toon filters

Docenten

Dagen

Tijd

Cursus tekenen en schilderen

Er zijn momenteel geen cursussen beschikbaar binnen uw selectie.

Op zoek naar een cursus tekenen en schilderen? Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, de professionele en ervaren docenten van de Gooise Academie bieden verschillende cursussen tekenen en schilderen aan. We hebben voor iedereen een cursus op het passende niveau, van beginners tot gevorderden. Je kunt kiezen uit verschillende docenten, zoals Igor Kusmirak, Martijn Bolwerk, John Konijn, Margot Koopman, Nikki van Es, Philip Knipscheer, Philip van Tol, Eduard Bace en Joost de Bie, die allemaal hun eigen specialiteiten hebben.

Selecteer de Juiste tekencursus

Wil je je tekenvaardigheden verbeteren? Bij de Gooise Academie kun je kiezen uit verschillende cursussen tekenen. Of je nu portretten wilt leren tekenen of je composities wilt verbeteren, een basiscursus wilt volgen, wij hebben de juiste cursus voor jou. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onze opleidingen tekenen:

 • Portrettekenen: Leer hoe je gezichten kunt tekenen en schilderen met levendige en realistische details.
 • Modeltekenen: Ontdek hoe je het menselijk lichaam kunt weergeven met verschillende schildermaterialen en technieken.
 • Compositie bouwen: Leer hoe je de compositie van je tekeningen kunt verbeteren en je eigen unieke stijl kunt ontwikkelen.
 • Klassiek tekenen: Leer de klassieke technieken van het tekenen en krijg inzicht in het gebruik van licht, schaduw en perspectief.
 • Arceren: Leer hoe je met lijnen en stippen een realistische weergave van texturen kunt creëren.
 • Expressie tekenen: Leer hoe je emoties kunt weergeven in je tekeningen en ontwikkel je eigen unieke stijl.

Ontdek De Verschillende Schildertechnieken

Als schilderen meer jouw ding is, dan kun je bij de Gooise Academie kiezen uit verschillende cursussen schilderen die allemaal verschillende schildertechnieken omvatten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onze schildercursussen:

 • Ambachtelijk schilderen: Leer hoe je op traditionele wijze kunt schilderen met olieverf, aquarelverf of acrylverf.
 • Schilderen met Procreate op de iPad: Leer hoe je kunt schilderen met de nieuwste digitale technologieën en ontdek nieuwe manieren om je creativiteit te uiten.
 • Portretschilderen: Leer hoe je gezichten kunt schilderen met verschillende materialen en technieken.
 • Model schilderen: Ontdek hoe je het menselijk lichaam kunt weergeven met verschillende materialen en technieken.
 • Gemengde technieken: Leer hoe je verschillende materialen en technieken kunt combineren om je eigen unieke stijl te creëren.

Cursuslocatie

Onze cursussen tekenen en schilderen worden gegeven op onze cursuslocatie in Laren, in het hart van het Gooi. Het pand is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Onze cursusruimtes zijn licht en ruim, zodat je in alle rust en comfort kunt werken aan jouw creatieve ontwikkeling op het gebied van tekenen en schilderen.

Afrekenen via iDeal

Bij de Gooise Academie maken wij het inschrijfproces graag zo makkelijk mogelijk voor onze studenten. Daarom kun je bij ons online afrekenen via iDeal. Zo ben je verzekerd van een plekje in de cursus van jouw keuze en hoef je niet onnodig lang te wachten. Bovendien krijg je na betaling direct toegang tot het lesmateriaal, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wachtlijsten

Onze cursussen tekenen

en schilderen zijn ontzettend populair en daarom kan het voorkomen dat er een wachtlijst is voor bepaalde cursussen. Het is altijd mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst. Je hoeft de cursus in dit geval nog niet te betalen. Zodra er een plekje voor je beschikbaar is, nemen wij contact met je op en kun je alsnog de cursus betalen en volgen.

Professionele en ervaren docenten

Bij de Gooise Academie werken wij uitsluitend met professionele en ervaren docenten in de specifieke vakgebieden. Onze docenten hebben een kunstacademie-achtergrond en beschikken over jarenlange ervaring in het lesgeven aan zowel beginners als gevorderden. Bovendien hebben zij zelf een succesvolle kunstpraktijk en kunnen zij je daarom uit eigen ervaring begeleiden in jouw creatieve proces.

Persoonlijke begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten zich op hun gemak voelen bij ons en dat zij zich vrij voelen om vragen te stellen en om feedback te vragen. Daarom bieden wij persoonlijke begeleiding aan tijdens de cursussen. Onze docenten staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder in jouw creatieve ontwikkeling.

Neem contact met ons op

Wil je graag leren tekenen of schilderen of je vaardigheden verbeteren? Dan ben je bij de Gooise Academie aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan cursussen op het gebied van tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen, keramiek en digitale kunst gegeven door professionele en ervaren docenten. Bij ons kun je terecht voor cursussen op een voor jou passend niveau, van beginners tot gevorderden, en kun je kiezen uit verschillende schilder- en tekentechnieken. Bovendien bieden wij persoonlijke begeleiding en kun je bij ons online afrekenen via iDeal. Schrijf je vandaag nog in en ontdek jouw creatieve talenten!Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

 • Deel deze pagina: