Sam_Drukker.jpg
DEZE CURSUS IS VOL

[VOL] Lezing Sam Drukker: 'Het portret en de magie van het atelier'

[Deze cursus is vol].

Je kan op de wachtlijst worden geplaatst. In dit geval mail naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur.

We maken je attent op ons ‘Protocol Anderhalvemeter Academie’, een bijdrage om veilig aanwezig te kunnen zijn op de Academie.

Start: Zondag 2 februari om 16: 00 uur

Prijs: €12,50

De lezing wordt gegeven in (lokaal) atelier het Groene Huis .

Op zijn typische en enthousiasmerende wijze schetst Sam Drukker een beeld van de wereld van het portret en de magie van het atelier. De psychologische kant van de mens tegenover hem en de abstractie van het beeld bepalen het eindresultaat. Tijdens deze lezing gaat Sam Drukker in op zijn werk en werkwijze.

Sam Drukker (1957) studeerde aan de academie Minerva te Groningen en werkte later onder meer in Parijs en Barcelona. Hij ontwikkelde zich tot een van Nederlands succesvolste portret- en figuurschilders, die werkt in een schetsmatige schilderstijl, waarin brede streken en subtiele details elkaar afwisselen. Sam Drukker heeft bekende en onbekende Nederlanders geportretteerd.

Hij doceert aan de Wackers Academie in Amsterdam en is mede oprichter van het Nederlands Portretschap. Werk van Sam Drukker is in vele collecties opgenomen en is onder andere te zien in binnen- en buitenland waaronder het Ministerie van OCW, Museum Flehite Amersfoort, museum LAM, Fentener van Vlissingen, Drents Museum Assen, BAC Zwitserland, MEAM Barcelona, Joods Historisch Museum Amsterdam.


Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven voor een andere cursus, stuur dan een email naar inschrijven@gooiseacademie.nl, of bel met de cursusinformatielijn 06 41 859 581 alleen bereikbaar op woensdag tussen 12:00 – 14:00 uur. Zie ook veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: