Lezing beeldhouwer Emile van der Kruk

Lezing Emile van der Kruk groot succes

In aanwezigheid van bijna 40 deelnemers heeft Emile van der Kruk op zondag 13 november een boeiende en inspirerende lezing gehouden op de Gooise Academie.

Direct bij de start van de lezing vuurde Emile een 10-tal onverwachte vragen af op de bezoekers. Zo begon hij met de vraag 'wat is de overeenkomst tussen wat klimaat activisten in musea doen en kunst in het algemeen'. De overeenkomst van het besmeuren van schilderijen met verf en kunst gaat erom dat kunst zoveel waarde heeft maar daardoor ook heel kwetsbaar is. Zijn vragen leidde steeds dichter van kunst naar Laren en uiteindelijk naar zijn eigen kunst en zijn visie daarop. De aanwezigen werden permanent uitgedaagd mee te denken over zijn visie op kunst en hoe dit in zijn werk is terug te vinden.

Zijn werkwijze is experimenteel, eigenzinnig, grensverleggend en zijn houten beelden hebben een totaal eigen expressieve beeldtaal.

Emile heeft als beeldhouwer vanuit zijn atelier in Laren een eigenzinnig en karakteristiek oeuvre opgebouwd.

Op dit moment heeft Emile in het museum Het Depot in Wageningen zijn eigen permanente expositie met meer dan 100 beelden, waarmee hij in de rij van gerenommeerde moderne beeldende kunstenaars zijn definitieve plek heeft gekregen

opening lezing Emile van der Kruk door voorzitter Frans Hesp

Opening lezing Emile van der Kruk door voorzitter Frans Hesp

  • Deel deze pagina: