Foto Marlen van Dop.jpg

Marlen van Dop

Na een leven lang enthousiast verdiepen in alle mogelijke creatieve materialen en technieken landde ik na mijn verhuizing naar het Gooi in 2008 definitief in de klei. Omdat ik zo enthousiast was over het werken met klei wilde ik er het liefst álles over weten. Dus startte ik in 2011 aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda en deed examen in 2014. Met de opgedane kennis over klei, keramische technieken en decoreren kon ik steeds beter maken wat ik in mijn hoofd had.

In mijn eigen werk laat ik mij graag inspireren door de natuur: patronen in het zand, watererosie-sporen in rotsen, schelpen, fossielen en zaden. Wat deze vormen gemeen hebben is hun duidelijke, strakke vorm, repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’. Ik maak uitsluitend unica die volledig handmatig opgebouwd zijn.

Meer informatie over de cursussen beeldhouwen, boetseren en keramiek, inclusief de cursussen van Marlen van Dop.

Cursussen

Cursus van Klei naar keramiek

Van klei naar keramiek 23MvDVrM

Vrijdag 12 januari 2024: 13:30 – 16:30 uur

Wil je graag zelf keramiek maken, dan is het handig om de basistechnieken te beheersen. Heb je die onder de knie dan kun je maken wat je creativiteit je ingeeft. De ‘van klei naar keramiek’ lessen worden gegeven door Marlen van Dop, keramiste uit Blaricum en opgeleid aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Bij haar kun je met al je keramiekvragen terecht. Ze denkt graag met je mee en waarschuwt je waar nodig voor valkuilen.

Lees meer


Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: