Martijn Bolwerk docent

Martijn Bolwerk

Martijn Bolwerk voltooide de Academie voor beeldende vorming te Amsterdam (nu Breitneracademie). Hij verkreeg daarmee een lesbevoegdheid kunstgeschiedenis, met de specialisaties: tekenen, grafiek en schilderen.

Hij verdiepte zich met de keuzevakken in Film-, Fotografie-, en Europese cultuurgeschiedenis.

Zijn stages richten zich op decorbouw; maakte voor particulieren en onder andere de theaterschool, Paradiso en het Sweelinck conservatorium wand-, en muurschilderingen.

In het jaar 2000-2001 won hij de 1e SYAA (Shell young art award). Daarna rondde hij aan De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de afstudeerrichting autonome kunst af. En volgde een jaar het propedeusevak ‘Inleiding in de kunstgeschiedenis’ aan de UvA.

In Amsterdam, Brabant en België exposeerde hij, wat resulteerde in de verkoop van werken aan bedrijfs- en privécollecties. Bv De collectie moderne kunst Albada Jelgersma en Knecht – Drenth.

Informatie over de cursussen tekenen en schilderen, inclusief de cursussen van Martijn Bolwerk.

Cursussen

Modeltekenen -Naakte waarheid- Martijn Bolwerk

Modeltekenen - Naakte waarheid - 23MBWoO

woensdag 10 januari 2024: 09:30 tot 12:30 uur

In de cursus modeltekenen komen licht- en schaduwwerking, kleurgebruik, compositie en dieptewerking aan bod. Door creatief te zijn blijf je veranderen, vragen stellen en keuzes maken. Je krijgt hier tijdens de cursus persoonlijke begeleiding bij.

Lees meer
Jan Sluijters, Larens landschap met fietsers

Naar de natuur-Laren en de schilderkunst 23MBWoM

woensdag 13 september 2023: 13:30 - 16:30 uur

In deze cursus ontwikkel je een eigen stijl door verschillende soorten beelden te maken. Je leert van A tot Z hoe je schilderijen opzet wat uiteindelijk resulteert in sterke composities.

Lees meer


Heb je administratieve vragen over de cursus, stuur dan een e-mail naar administratie@gooiseacademie.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de cursus, neem dan contact op met de docent.

Zie ook de veelgestelde vragen - FAQ

  • Deel deze pagina: